Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 13 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: ΔΕΔΔΗΕ: Έτοιμο το πρότζεκτ των «έξυπνων» νησιών – Έρχεται η ηλεκτροκίνηση
[NewMoney]: ΔΕΔΔΗΕ: Έτοιμο το πρότζεκτ των «έξυπνων» νησιών – Έρχεται η ηλεκτροκίνηση

[NewMoney]: ΔΕΔΔΗΕ: Έτοιμο το πρότζεκτ των «έξυπνων» νησιών – Έρχεται η ηλεκτροκίνηση

Της Μαριάννας Τζάννε

Εργολαβίες άνω του μισού δισεκατομμυρίου για την κατασκευή και συντήρηση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, προκήρυξε ο ΔΕΔΔΗΕ για την επόμενη τριετία, από ένα συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα που προβλέπεται να ανέλθει σε 1,2 δις ευρώ για την περίοδο 2017 έως 2021. Για τα έργα που είχε μονοπωλήσει κατά το προηγούμενο διάστημα ο όμιλος Καλογρίτσα, υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες ζωηρό ενδιαφέρον από τεχνικούς ομίλους. Ο τελευταίος, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρές οικονομικές εκκρεμότητες με το προσωπικό του λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων πολλών μηνών, φέρεται να προσέρχεται στην διαγωνιστική διαδικασία συνεργαζόμενος με άλλους υποψηφίους.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες η διοίκηση κατά την κοπή της πίτας, δεν περιλαμβάνεται στο επενδυτικό πρόγραμμα το μεγάλο έργο της πανελλαδικής τηλεμέτρησης, το οποίο θα απαιτήσει επιπλέον 1,2 δισ.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ κ. Νίκος Χατζηαργυρίου κάθε χρόνο επενδύονται σε έργα περίπου 200 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περισσότερο από 15% αφορούν επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ. Για τη φετινή χρονιά εκτός από την ψηφιοποίηση για την δημιουργία των έξυπνων δικτύων, η εταιρεία σκοπεύει να διεισδύσει στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Σε συνεργασία με το υπουργείο και τη ΡΑΕ και υπό την αίρεση της έγκρισης του θεσμικού πλαισίου, είναι έτοιμος να ξεκινήσει την πιλοτική εγκατάσταση 150 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στα νησιά και 1.400 σταθμών φόρτισης σε όλη την Ελλάδα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!