Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Ανατροπές στη φορολογία ακινήτων το 2018
[NewMoney]: Ανατροπές στη φορολογία ακινήτων το 2018

[NewMoney]: Ανατροπές στη φορολογία ακινήτων το 2018

Αλλάζει εκ βάθρων η φορολόγηση στα ακίνητα από το 2018, λόγω της προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα των πραγματικών τιμών της αγοράς. Οι βασικότερες αλλαγές αφορούν τις κλίμακες υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ , αλλά και του φόρου μεταβίβασης ακινήτων.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής, η κατάρρευση της αγοράς ακινήτων αντέστρεψε τη σχέση αντικειμενικών και αγοραίων τιμών, με αποτέλεσμα το ύψος φορολόγησης των ακινήτων να είναι υψηλότερο από τις τιμές αγοράς, φαινόμενο που θα διορθωθεί ως τον Δεκέμβριο. Αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για την προσαρμογή των τιμών, οι ανατροπές θα εφαρμοστούν από τις αρχές του 2018.

Με βάση το νέο σύστημα, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι θα αλλάξουν και οι κλίμακες υπολογισμού των φόρων, καθώς και τα αφορολόγητα όρια σε ΕΝΦΙΑ και για την απόκτηση πρώτης κατοικίας.

Σημειώνεται ότι, φέτος, ο ΕΝΦΙΑ υπολογίζεται, όπως προβλέπει και η νομοθεσία, με τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν την 1η Ιανουαρίου και με στόχο την είσπραξη, όπως και πέρυσι, ποσού ύψους 2,65 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πρώτη αλλαγή η οποία αναμένεται να φέρει το νέο σύστημα που θα αρχίσει να εφαρμόζεται, εκτός απροόπτου, από τις αρχές του 2018, θα «χτυπήσει» τον φόρο μεταβίβασης και συγκεκριμένα τα αφορολόγητα όρια που ισχύουν για την απόκτηση πρώτης κατοικίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!