Σάββατο, 27 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Alpha Bank: Με ρυθμό 1,5% θα αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία φέτος
[NewMoney]: Alpha Bank: Με ρυθμό 1,5% θα αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία φέτος

[NewMoney]: Alpha Bank: Με ρυθμό 1,5% θα αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία φέτος

Με ρυθμό περίπου 1,5% εκτιμά η Alpha Bank ότι θα κινηθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2017, σύμφωνα με έκθεση της για το «Economic and Financial Outlook». Το ποσοστό βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα από τις προβλέψεις που ανακοίνωσε την Τρίτη το ΔΝΤ για ανάπτυξη 2,2%.

Η τράπεζα έλαβε υπ’ όψιν την υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 1,2% το τέταρτο τρίμηνο του 2016, η οποία, όπως διευκρινίζει, έχει αρνητική επίπτωση (carry over) στο 2017 της τάξης των 0,6 ποσοστιαίων μονάδων.

Οπως επισημαίνει εξάλλου, η αναπτυξιακή εικόνα του 2017 περιβάλλεται από ασυνήθιστα υψηλό βαθμό αβεβαιότητας λόγω των καθυστερήσεων στην επίτευξη συμφωνίας στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Ωστόσο, σημειώνουν οι αναλυτές της τράπεζας, όταν η αβεβαιότητα διαλυθεί, αναμένεται να διαμορφωθεί θετική αναπτυξιακή δυναμική.

Παρ’ όλα αυτά, οι αναλυτές σημειώνουν ότι ενδεχόμενη καθυστέρηση στην εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών και των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και πιθανές αρνητικές εξελίξεις στον εξωτερικό τομέα, όπως η ενίσχυση του ευρωσκεπτικισμού, η αύξηση των γεωπολιτικών εντάσεων στην ευρύτερη περιοχή και μια κλιμάκωση της προσφυγικής κρίσης, ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά το ΑΕΠ.

Το βασικό σενάριο της τράπεζας, το οποίο λαμβάνει υπόψιν τα δημοσιονομικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί έως τώρα, προβλέπει ανάπτυξη 1,5% για το 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!