Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Κι άλλη λιτότητα στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που φέρνει ο Τσακαλώτος στη Βουλή
[NewMoney]: Κι άλλη λιτότητα στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που φέρνει ο Τσακαλώτος στη Βουλή

[NewMoney]: Κι άλλη λιτότητα στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που φέρνει ο Τσακαλώτος στη Βουλή

«Κόβουν» άλλο 1,8 δισ. ευρώ, αλλά υπόσχονται «μποναμά» χωρίς να ξέρουν ακόμα τι εισπράξανε έως τον Σεπτέμβριο και τι θα πουν οι Θεσμοί όταν επιστρέψουν – Κατάργηση εκπτώσεων φόρων και επιδομάτων – Αύξηση εισφορών και ΦΠΑ μεταξύ των νέων μέτρων

Του Κωστή Πλάντζου

Νέα μέτρα λιτότητας 1,8 δισ. ευρώ για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, αλλά και …πλεόνασμα αισιοδοξίας για διανομή μερίσματος σε ευπαθείς ομάδες (όχι 13η σύνταξη) πριν καν φανεί εισπράχθηκαν την περασμένη Παρασκευή φόροι τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ –για να καλυφθεί κάπως και η «μαύρη τρύπα» 1 δισ. που είχε ανοίξει ως τον Αύγουστο στα κρατικά έσοδα- προβλέπει το προσχέδιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού που κατατίθεται σήμερα στην Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών κύριο Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Καθώς πολλά μπορεί να αλλάξουν ακόμη έως τον Νοέμβριο, αφού έρθουν στην Αθήνα οι Θεσμοί και πριν κατατεθεί το τελικό σχέδιο προϋπολογισμού που θα ψηφιστεί τον Δεκέμβριο, «σίγουρα» για το 2018 θεωρούνται μόνον τα νέα μέτρα λιτότητας που έχουν ήδη ψηφιστεί και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Τα μέτρα ύψους 1% του ΑΕΠ θα είναι:

- Η κατάργηση της έκπτωσης φόρου 10% για τις ιατρικές δαπάνες που ισχύει ήδη αλλά θα φανεί στην εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που θα γίνει το 2018 για τα φετινά εισοδήματα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!