Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 6 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewMoney]: Αδειάζουν οι λογαριασμοί των οφειλετών – 1.000 κατασχέσεις τη μέρα για χρέη
[NewMoney]: Αδειάζουν οι λογαριασμοί των οφειλετών – 1.000 κατασχέσεις τη μέρα για χρέη

[NewMoney]: Αδειάζουν οι λογαριασμοί των οφειλετών – 1.000 κατασχέσεις τη μέρα για χρέη

Η εφορία κτυπάει πάντα δύο φορές (το λεπτό)… αλλά τα ληξιπρόθεσμα αυξάνονται αντί να μειώνονται! – Σε 21 εργάσιμες ημέρες του Ιουνίου το κράτος προχώρησε σε 20. 954 κατασχέσεις – Στον προθάλαμο της λήψης αναγκαστικών μέτρων 1.608.263 φορολογούμενοι

Του Κωστή Πλάντζου

«Σαν το χαλάζι» πέφτουν πλέον οι κατασχέσεις επί δικαίων και αδίκων, για ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία. Αντί να μειωθούν όμως τα ληξιπρόθεσμα χρέη, αυξάνονται ακόμα περισσότερο καθώς, όπως όλα δείχνουν, οι λογαριασμοί των οφειλετών “αδειάζουν” επικίνδυνα, θέτοντας σε κίνδυνο τους εισπρακτικούς στόχους της κυβέρνησης.

Τα στοιχεία εισπράξεων που ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για το α΄εξάμηνο (ως τον Ιούνιο και πριν καν αρχίσουν οι πληρωμές φόρων εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ) είναι αποκαλυπτικά:

- Τον μήνα Ιούνιο έγιναν 20.954 κατασχέσεις για χρέη στην εφορία. Στο α΄εξάμηνο από την αρχή του χρόνου έχουν φτάσει ήδη στις 112.058, ενώ την σειρά τους περιμένουν 1.608.263 φορολογούμενοι που βρίσκονται στον προθάλαμο των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης λόγω χρεών . Αναλογούσαν έτσι 1.000 κατασχέσεις σε κάθε μία από τις 21 εργάσιμες μέρες που είχε ο συγκεκριμένος μήνας ή 125 κατασχέσεις ανά ώρα στο οκτάωρο λειτουργίας των εφοριών –δηλαδή 2 κατασχέσεις το λεπτό!

- Με τις 20.954 κατασχέσεις αυτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWMONEY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!