Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ζήτημα «Τσαμουριάς» θέτει εκ νέου ο Έντι Ράμα
[Η Ναυτεμπορική]: Ζήτημα «Τσαμουριάς» θέτει εκ νέου ο Έντι Ράμα

[Η Ναυτεμπορική]: Ζήτημα «Τσαμουριάς» θέτει εκ νέου ο Έντι Ράμα

Η συνέντευξη του κ. Ράμα δόθηκε στο περιθώριο συνάντησής του, στο Βερολίνο, με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ. Κύριο θέμα των διαβουλεύσεων αποτέλεσε η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, εν όψει σχετικής συζήτησης στο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε. τον Δεκέμβριο.

Ζήτημα «Τσαμουριάς» θέτει εκ νέου ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, σύμφωνα με τη , ενώ δηλώνει αισιόδοξος για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

Απαντώντας σε ερώτηση της διευθύντριας ευρωπαϊκών προγραμμάτων της DW, Άντελχαιντ Φάιλκε, ο κ. Ράμα αναφέρει τα εξής: «Μιλάμε για ένα ζήτημα που αφορά ένα τμήμα του αλβανικού πληθυσμού, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως και ο υπόλοιπος αλβανικός πληθυσμός σε σχέση με το ελληνικό κράτος. Σε αυτό το κομμάτι του πληθυσμού πρέπει να αναγνωριστεί το δικαίωμα να κινείται ελεύθερα στην Ελλάδα. Δικαίως αισθάνεται ότι έχει υποστεί διακρίσεις αυτό το κομμάτι του πληθυσμού, καθώς υπήρξε αδράνεια στην επίλυση του ζητήματος, η οποία κατά την άποψή μας πρέπει να τερματιστεί. Είμαστε πεπεισμένοι, ότι αυτό το ζήτημα δεν πρέπει να διαταράξει τις σχέσεις με την Ελλάδα, αλλά αντίθετα πρέπει να ενισχύσει τις καλές σχέσεις με τον ελληνικό λαό και το ελληνικό κράτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!