Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ζήτημα «ουδετερότητας Διαδικτύου» λόγω των σχεδίων του Facebook για το «Free Basics»
[Η Ναυτεμπορική]: Ζήτημα «ουδετερότητας Διαδικτύου» λόγω των σχεδίων του Facebook για το «Free Basics»

[Η Ναυτεμπορική]: Ζήτημα «ουδετερότητας Διαδικτύου» λόγω των σχεδίων του Facebook για το «Free Basics»

Τον κώδωνα του κινδύου σχετικά με την «ουδετερότητα του Διαδικτύου» (net neutrality) κρούουν πολλοί στον χώρο του Ίντερνετ, με αφορμή τα σχέδια του Facebook για παρουσίαση μιας αμερικανικής εκδοχής του Free Basics: Μιας εφαρμογής που έχει δεχτεί επικρίσεις στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρει η Washington Post, οι σχετικές συνομιλίες με αξιωματούχους της κυβέρνησης και παρόχους είναι σε εξέλιξη εδώ και μήνες, σύμφωνα με πηγές που είναι ενημερωμένες για το ζήτημα.

Ειδικότερα, ο γίγαντας των social media προσπαθεί να βρει τρόπο να λανσάρει την εφαρμογή στις ΗΠΑ χωρίς να προκληθούν οι αντιδράσεις που πρακτικά «σκότωσαν» την έκδοσή της στην Ινδία νωρίτερα μέσα στο έτος. Εάν καταφέρει να επιτύχει κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για μεγάλη νίκη για το Facebook, που επιδιώκει να διασυνδέσει εκατομμύρια ανθρώπους ακόμα στο Ίντερνετ και την πλατφόρμα του.

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Guardian, τo Free Basics, που άρχισε ως Internet.org, είναι μια εφαρμογή που παρέχει στους χρήστες δωρεάν πρόσβαση σε επιλεγμένες από το Facebook online υπηρεσίες, που σχετίζονται με την ενημέρωση, την εργασία και την εκπαίδευση σε θέματα υγείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!