Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τι ζητάει η Κίνα για να πει το «ναι» σε εμπορική συμφωνία με ΗΠΑ
[Η Ναυτεμπορική]: Τι ζητάει η Κίνα για να πει το «ναι» σε εμπορική συμφωνία με ΗΠΑ

[Η Ναυτεμπορική]: Τι ζητάει η Κίνα για να πει το «ναι» σε εμπορική συμφωνία με ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ πρέπει να αποσύρουν εντελώς από το τραπέζι την απειλή νέων δασμών προκειμένου να καταστεί δυνατή μία οριστική εμπορική συμφωνία. Αυτή είναι η θέση του Πεκίνου όπως την διατύπωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας.

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες πληροφορίες που θέλουν την κινεζική πλευρά να είναι εξαιρετικά επιφυλακτική, παρά την πρόσφατη πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, ο Γκάο Φενγκ είπε: «Η θέση της Κίνας, η αρχή και ο στόχος της στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ δεν έχουν αλλάξει ποτέ». Όπως εξήγησε «και για τις δύο πλευρές απώτερος στόχος των διαπραγματεύσεων είναι να δοθεί τέλος στον πόλεμο και για να γίνει αυτό πρέπει να ακυρωθούν όλοι οι πρόσθετοι δασμοί».

Τόνισε δε πως κάτι τέτοιο θα ήταν «καλό για την Κίνα, καλό για τις ΗΠΑ και καλό για ολόκληρο τον κόσμο».

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ μετά τον τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων στην Ουάσιγκτον πάγωσαν τους δασμούς, που επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ την περασμένη Τρίτη, προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω πρόοδος. Ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί θα ενεργοποιηθούν εάν τελικά δεν συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η Κίνα συμφώνησε σε μία «πολύ ουσιαστική πρώτη φάση του deal», η οποία θα γραφτεί μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!