Κυριακή, 27 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Zephyrus II: Oι νικητές του διαγωνισμού CanSat in Greece στο naftemporiki.gr
[Η Ναυτεμπορική]: Zephyrus II: Oι νικητές του διαγωνισμού CanSat in Greece στο naftemporiki.gr

[Η Ναυτεμπορική]: Zephyrus II: Oι νικητές του διαγωνισμού CanSat in Greece στο naftemporiki.gr

Λεπτομέρειες σχετικά με τον δορυφόρο που έδωσε στην ομάδα Zephyrus II την πρώτη θέση στον διαγωνισμό CanSat In Greece, την έμπνευση πίσω από αυτόν, αλλά και τα σχέδια της ομάδας και των παιδιών που την απαρτίζουν για το μέλλον, αποκάλυψαν στο οι καθηγητές που συνεργάστηκαν με τους μαθητές που την απαρτίζουν, Σκαργιώτης Γιώργος (9ο ΓΕΛ Ιωαννίνων), και Μαρέτας Νικόλαος (7ο ΓΕΛ Ιωαννίνων).

Ποιο είναι το αντικείμενο και τα χαρακτηριστικά του δορυφόρου με τον οποίο συμμετείχε η ομάδα στον διαγωνισμό;

To CanSat μας είναι μια προσομοίωση βολίδας που θα μπορούσε να ακολουθήσει μια καθοδική πορεία προσεδάφισης σε ξένο πλανήτη ή εναλλακτικά μηχανισμός επίγειας παράδοσης υλικού.

Έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Υπολογίζει την θέση του από GPS και μπορεί να πλοηγηθεί κατεβαίνοντας με αλεξίπτωτο πλαγιάς σε στόχο που του ορίζουμε εντός κάποιας εμβέλειας. Η πλοήγηση είναι αυτόνομη και δεν είναι με τηλεχειρισμό.

  • Είναι modular δηλαδή αποτελείται από δύο ανεξάρτητα μέρη. Το ένα μέρος κάνει την πτήση ενώ το άλλο κάνει τις επιστημονικές μετρήσεις και μπορεί να αλλαχθεί με όποια άλλη αποστολή θέλουμε στο ίδιο μέγεθος.

  • Στέλνει τηλεμετρία και δέχεται εντολές για αλλαγή παραμέτρων από το έδαφος. Δοκιμάστηκε έως τα 8Km.

  • Μετράει αβιοτικούς παράγοντες και τους αποστέλλει στο σταθμό βάσης, που υποδεικνύουν την καταλληλότητα ενός πλανήτη για ζωή. Συγκεκριμένα: πίεση, θερμοκρασία, υγρασία, μαγνητικό πεδίο, οργανικό άνθρακα, διοξείδιο του άνθρακα, υπεριώδη ακτινοβολία (UVA), ένταση φωτός στα 3 κανάλια (RGB) , στίγμα GPS,απόσταση από στόχο, κατεύθυνση στόχου, ταχύτητα, επιταχύνσεις, επιτάχυνση της βαρύτητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!