Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ζάκερμπεργκ: «Όχι» στην απαγόρευση πολιτικής διαφήμισης στο Facebook και «βολές» προς Κίνα
[Η Ναυτεμπορική]: Ζάκερμπεργκ: «Όχι» στην απαγόρευση πολιτικής διαφήμισης στο Facebook και «βολές» προς Κίνα

[Η Ναυτεμπορική]: Ζάκερμπεργκ: «Όχι» στην απαγόρευση πολιτικής διαφήμισης στο Facebook και «βολές» προς Κίνα

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, υπεραμύνθηκε της στάσης του Facebook ως προς τον έλεγχο της έκφρασης και του λόγου στο κοινωνικό δίκτυο, καθώς και της έλλειψης «fact checking» στις πολιτικές διαφημίσεις- ενώ επίσης χαρακτήρισε τη λογοκρισία στην Κίνα ως εμπόδιο για τη λειτουργία του δικτύου στη χώρα.

Το Facebook δέχεται έντονα «πυρά» τα τελευταία χρόνια για την «χαλαρή» προσέγγισή του στα fake news, τις καμπάνιες παραπληροφόρησης από κυβερνήσεις και την κυκλοφορία βίαιου υλικού στις υπηρεσίες του- με αποτέλεσμα εκκλήσεις για επιβολή κανονισμών λειτουργίας του ανά τον κόσμο.

Όπως αναφέρει το Reuters, σε ομιλία του στο Georgetown University, γεμάτη με αναφορές στην Πρώτη Τροπολογία και τη μάχη για τη δημοκρατία, ο Ζάκερμπεργκ υπεραμύνθηκε των θέσεών του, υποστηρίζοντας πως τα social media έχουν φέρει νέες, επαναστατικές «οδούς» για τον λόγο και την έκφραση που δεν θα έπρεπε να αποκλειστούν.

«Οι άνθρωποι έχουν τη δύναμη να εκφραστούν σε μια κλίμακα που αποτελεί ένα νέο είδος δύναμης στον κόσμο. Είναι μια Πέμπτη Εξουσία δίπλα στις άλλες δομές εξουσίας της κοινωνίας» είπε.

Ο Ζάκερμπεργκ παρουσίασε τις αποφάσεις της εταιρείας σχετικά με το θέμα αυτό, περιλαμβανομένης της παύσης στην πολυετή «επιθετική» προσέγγιση στην Κίνα- ένα εμπόδιο στο όραμά του για διασύνδεση του πληθυσμού του πλανήτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!