Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια οι αδιάγνωστοι διαβητικοί παγκοσμίως
[Η Ναυτεμπορική]: Ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια οι αδιάγνωστοι διαβητικοί παγκοσμίως

[Η Ναυτεμπορική]: Ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια οι αδιάγνωστοι διαβητικοί παγκοσμίως

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Σημαντική αύξηση των ανθρώπων με διαβήτη παρατηρείται τα τελευταία χρόνια. Στον διαβήτη τύπου 2 αυξήθηκαν κατά 274 εκατομμύρια και στον τύπου 1 έφτασαν στα 425 εκατομμύρια, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να μιλούν για «μάστιγα της εποχής».

Ωστόσο, ένας τεράστιος αριθμός ασθενών παραμένουν αδιάγνωστοι με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή τους. Την ίδια στιγμή οι εξελίξεις στην αποτελεσματική θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου είναι ραγδαίες.
Με αφορμή το Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο που γίνεται 13-16 Μαρτίου, στην Αθήνα, η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ) επισημαίνει ότι 1 στους 11 ανθρώπους στον κόσμο ζουν με σακχαρώδη διαβήτη, ενώ το 2030 εκτιμάται ότι στις ανεπτυγμένες χώρες η αύξηση του επιπολασμού του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 θα φτάνει το 42%.

Το σοκαριστικό είναι ότι 1 στα 2 άτομα με διαβήτη, δηλαδή 212 εκατομμύρια άτομα στον κόσμο, είναι αδιάγνωστοι διαβητικοί. Στη Μεγάλη Βρετανία, το ποσοστό αυτό υπολογίζεται στο 30% του πληθυσμού και στην Ελλάδα στο 12% του πληθυσμού.
Θετικά ωστόσο, είναι τα νέα από πλευράς θεραπειών καθώς σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό «The Lancet» είναι ραγδαίες οι εξελίξεις τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία της νόσου, ενώ, δεν παρατηρείται ανάλογη αύξηση των θανάτων οι οποίοι οφείλονται στον ΣΔ τύπου 2, λόγω μείωσης των καρδιαγγειακών επιπλοκών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!