Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ξεκίνησε η κρίσιμη σύνοδος του ΟΠΕΚ
[Η Ναυτεμπορική]: Ξεκίνησε η κρίσιμη σύνοδος του ΟΠΕΚ

[Η Ναυτεμπορική]: Ξεκίνησε η κρίσιμη σύνοδος του ΟΠΕΚ

Παρά το θετικό κλίμα, η επίτευξη συναίνεσης προσκρούει σε μία σειρά εμποδίων, καθώς αρκετές χώρες αρνούνται να συμμετάσχουν στο σχέδιο μείωσης της παραγωγής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 9.00 το πρωί (ώρα Ελλάδος) η κρίσιμη σύνοδος των χωρών – μελών του ΟΠΕΚ, στη Βιέννη, με στόχο τη διαμόρφωση ενός πλαισίου για τη μείωση της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου.

«Σήμερα θα υπάρξει συμφωνία» δήλωσε, προσερχόμενος στη σύνοδο, ο υπουργός Ενέργειας του Ιράκ, ενώ την αισιοδοξία του εξέφρασε και ο Ιρανός ομόλογός του.

Παρά το θετικό κλίμα, η επίτευξη συναίνεσης προσκρούει σε μία σειρά εμποδίων, καθώς αρκετές χώρες αρνούνται να συμμετάσχουν στο σχέδιο μείωσης της παραγωγής. Οι ισχυρότερες ενστάσεις διατυπώνονται από το Ιράκ, το Ιράν, τη Λιβύη και τη Νιγηρία, οι οποίες διεκδικούν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της συνόδου, το οποίο καταρτίστηκε τον Σεπτέμβριο στην Αλγερία, οι χώρες – μέλη του ΟΠΕΚ θα περικόψουν την παραγωγή στα επίπεδα των 32,5 – 33 εκατ. βαρελιών ημερησίως, έναντι των τρεχόντων επιπέδων των 33,64 εκατ. βαρελιών.

Στόχος του πετρελαϊκού καρτέλ αποτελεί η εξισορρόπηση της παγκόσμιας αγοράς αργού και η ανάκαμψη των τιμών του «μαύρου χρυσού» στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!