Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ξεκίνησαν οι παρουσιάσεις της Εθνικής Ασφαλιστικής
[Η Ναυτεμπορική]: Ξεκίνησαν οι παρουσιάσεις της Εθνικής Ασφαλιστικής

[Η Ναυτεμπορική]: Ξεκίνησαν οι παρουσιάσεις της Εθνικής Ασφαλιστικής

Της Ειρήνης Σακελλάρη
[email protected]

Παρουσιάσεις πραγματοποίησαν χθες τα στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής στους συμμετέχοντες στην εξέλιξη του διαγωνισμού για την εξαγορά της εταιρείας.

Tελικώς και παρά τις μάλλον πρόσκαιρες σκέψεις για πάγωμα τις διαδικασίας -λόγω αλλαγής στη διοίκηση της ΕΤΕ- επικράτησε η απόφαση που ελήφθη ένα μήνα νωρίτερα, κατά την οποία ο διαγωνισμός συνεχίζεται από την προηγούμενή του φάση με συμμετέχοντες τη Fosun και την Gongbao. Από τη στιγμή που η διαδικασία ξεκίνησε εκ νέου και εφόσον όλα πάνε καλά, αναμένεται η διαπραγμάτευση για την πώληση της εταιρείας να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του Ιουνίου.

Εφόσον η Εθνική Τράπεζα συμφωνήσει με κάποια από τις δύο κινεζικές εταιρείες ως προς το τίμημα, η μεταβίβαση θα γίνει με ταχείες διαδικασίες, σημειώνουν έγκυρες πηγές.

Τελικώς επικράτησε η άποψη να μην υπάρξει για κανέναν λόγο κάποιου είδους επιβαρυντική καθυστέρηση σε ό,τι αφορά την πώληση της εταιρείας.

Η κατ’ αρχήν άποψη για αναβολή της διαδικασίας στηριζόταν στην αλλαγή διοίκησης, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο υπήρχε πιθανότητα να διαμορφώσει συνθήκες καθυστέρησης, κάτι που τελικώς δε συνέβη.

Κύκλοι της αγοράς σημειώνουν πως οι αλλεπάλληλες καθυστερήσεις επί της διαδικασίας που προηγήθηκαν δεν ήταν μία εύκολα διαχειρίσιμη υπόθεση, αφού θα μπορούσαν να επηρεάσουν τελικώς τη λειτουργία της εταιρείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!