Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ξεχωριστή διαπραγμάτευση για κάθε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κύπρο
[Η Ναυτεμπορική]: Ξεχωριστή διαπραγμάτευση για κάθε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κύπρο

[Η Ναυτεμπορική]: Ξεχωριστή διαπραγμάτευση για κάθε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κύπρο

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Το κάθε ιδιωτικό νοσηλευτήριο στην Κύπρο θα κάνει τη δική του συμφωνία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) για την ένταξή του στο ΓεΣΥ, σύμφωνα με την απόφαση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ) να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Κύπρου, Κωνσταντίνος Ιωάννου, η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα θετική και θα δώσει σημαντική ώθηση για τα επόμενα στάδια που θα ακολουθήσουν μέχρι την 1η Ιουνίου, οπότε και θα εφαρμοστεί η 2η και τελική φάση του Γενικού Συστήματος Υγείας, αφού στην ουσία ανοίγει τον δρόμο στον ΟΑΥ για έναρξη της διαβούλευσης με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που θα εκφράσουν τη βούλησή τους να ενταχθούν στο ΓεΣΥ.

Το μνημόνιο συνεργασίας αυτό, αποτελεί σύμφωνα με τον υπουργό, μια αρκετά καλή βάση και ικανοποιεί τα περισσότερα από τα αιτήματα που είχε θέσει ο ΠΑΣΙΝ, χωρίς όμως να αφήνει εκτεθειμένο τον ΟΑΥ και να δημιουργεί κίνδυνο επιπλοκών στο ΓεΣΥ, μέσω του Προϋπολογισμού.

Πρόθεση όλων είπε ο υπουργός, «». Συνεχίζοντας δήλωσε πως «».

Οι όροι του μνημονίου θα ενσωματωθούν σε συμβόλαια που θα υπογραφούν μεταξύ ΟΑΥ και έκαστου νοσηλευτηρίου. Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας σαν πρόσωπο δημοσίου δικαίου είναι ευρύτερη Κυβέρνηση. Άρα στην ουσία θα υπογραφούν συμβόλαια με έναν Οργανισμό που ανήκει στην Κυβέρνηση και πιθανή μη τήρηση των όρων του συμβολαίου δίνει το δικαίωμα στο ιδιωτικό νοσηλευτήριο να προσφύγει στη δικαιοσύνη και ανάλογα να δικαιωθεί ή όχι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!