Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: X.A.: Με τραπεζικά χαμόγελα πάνω από τις 740 μονάδες
[Η Ναυτεμπορική]: X.A.: Με τραπεζικά χαμόγελα πάνω από τις 740 μονάδες

[Η Ναυτεμπορική]: X.A.: Με τραπεζικά χαμόγελα πάνω από τις 740 μονάδες

Με τις τράπεζες σταθερά στο «τιμόνι» ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών επιστρέφει σήμερα πάνω από τις 740 μονάδες. Αν και η UBS επισημαίνει ότι μετά το άκρως δυναμικό ράλι από τις αρχές της χρονιάς, που ενίσχυσε την αξία τους κατά 50%, η αγορά αντιμετωπίζει πιο επιφυλακτικά τις τραπεζικές μετοχές, αναγνωρίζει ταυτόχρονα ότι υπάρχουν περιθώρια για ευχάριστες εκπλήξεις.

Σήμερα ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο της τάξης του 3% και ο Γ.Δ. ενισχύεται έτσι 1,35% στις 743 μονάδες. Η συνεδρίαση χαρακτηρίζεται από υψηλό τζίρο, με την αξία των συναλλαγών στις 13:54 μμ να υπερβαίνει ήδη τα 47,6 εκατ. ευρώ.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσελκύει και ο κλάδος τροφίμων, με άνοδο της τάξης του 2,2%, ενώ οι χρηματοοικονομικές υπηερσίες και η ακίνητη περιουσία εξασφαλίζουν κέρδη 1,2% και 0,8%. Στον αντίποδα μεταξύ των ηττημένων της συνεδρίασης είναι ο κλάδος εμπορίου, με πτώση του δείκτη κατά 2%.

H δυναμική άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών έρχεται την ώρα που στα άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι δείκτες παρουσιάζουν ελαφρά μόνο άνοδο ή και οριακές απώλειες, επηρεαζόμενα από την αβεβαιότητα για το Brexit και τις εμπορικές αντιπαραθέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!