Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: WSJ: Πώς τα ελληνικά ομόλογα αγαπήθηκαν από τους επενδυτές
[Η Ναυτεμπορική]: WSJ: Πώς τα ελληνικά ομόλογα αγαπήθηκαν από τους επενδυτές

[Η Ναυτεμπορική]: WSJ: Πώς τα ελληνικά ομόλογα αγαπήθηκαν από τους επενδυτές

Έως και πριν από 15 μήνες η Ελλάδα ήταν για τους επενδυτές ένα υπερβολικά ριψοκίνδυνο στοίχημα. Σε μία δραστική μεταστροφή του κλίματος, σήμερα τη δανείζουν με επιτόκιο χαμηλότερο του 1%, παρατηρεί η WSJ και φιλοξενεί δηλώσεις αναλυτών που εξηγούν ποια είναι τα πλεονεκτήματα των ελληνικών ομολόγων.

Οι επενδυτές στρέφονται μαζικά στα ελληνικά στοιχεία ενεργητικού από τον Απρίλιο του 2019, όταν, όπως. αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, έληξε η διαμάχη ενός μήνα με ΄τις άλλες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης σχετικά το με το εάν η Αθήνα τηρεί τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις και αποδεσμεύθηκαν κεφάλαια. «Στη συνέχεια τον Ιούλιο μία φιλική προς τις επιχειρήσεις κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που δεσμεύθηκε για οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ανέβηκε στην εξουσία. Αυτό βοήθησε τον δείκτη του χρηματιστηρίου να ενισχυθεί σχεδόν 50% πέρυσι» τονίζει.

Δεν ήταν ο μόνος παράγοντας που οδήγησε την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου από το 4% στις αρχές του 2019 στο 0,98 χθες. Η απόφαση του Fitch τον περασμένο μήνα να αναβαθμίσει το αξιόχρεο της Ελλάδας κατά μία κλίμακα είχε ως αποτέλεσμα να προσλεκύσει ακόμη περισσότερους επενδυτές στην ελληνική αγορά. «Πριν από ένα-δύο χρόνια υπήρχε αρκετή αβεβαιότητα σχετικά με τις μακροπρόθεσμες εξελίξεις. Τώρα οι ανησυχίες έχουν περιοριστεί αισθητά» σχολιάζει ο Luca Cazzulani της UniCredit.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!