Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: WSJ: Σε διαπραγματεύσεις συγχώνευσης οι Fiat Chrysler- Peugeot
[Η Ναυτεμπορική]: WSJ: Σε διαπραγματεύσεις συγχώνευσης οι Fiat Chrysler- Peugeot

[Η Ναυτεμπορική]: WSJ: Σε διαπραγματεύσεις συγχώνευσης οι Fiat Chrysler- Peugeot

Μετά την αποτυχία των συνομιλιών της με τη Renault η ιταλο-αμερικανική Fiat Chrysler στρέφεται για αναζήτηση συμμαχιών σε άλλη γαλλική εταιρεία, την Peugeot. Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, που επικαλείται πηγές με γνώση της υπόθεσης, οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για ένα deal, που θα δημιουργήσει έναν διατλαντικό κολοσσό αξίας 46 δισ. δολαρίων.

Η προσπάθεια για μία συγχώνευση έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανά τον πλανήτη προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στα νέα δεδομένα με στροφή στην ηλεκτροκίνηση, αλλά και προωθώντας αναδιαρθώσεις με στόχο την μείωση του κόστους.

Εδώ και πολύ καιρό υπάρχουν φωνές, που επισημαίνουν την ανάγκη για τάσεις συγκέντρωσης σε έναν κλάδο, που πιέζεται από την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, τις συνεχείς εμπορικές αντιπαραθέσεις, αλλά και το αυστηρότερο πλαίσιο για τις εκπομπές ρύπων. Αν προσθέσει κανείς σε όλα αυτά και τον οξύτατο ανταγωνισμό από τις τεχνολογικές εταιρείες στο μέτωπο της πλήρους αυτοματοποιημένης οδήγησης, αντιλαμβάνεται πως η συνένωση δυνάμεων είναι αναγκαία. Για να σταθούν όρθιες και να κρατήσουν ή να επεκτείνουν οι εταιρείες το μερίδιο αγοράς τους πρέπει να προβούν σε επενδύσεις πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων και αυτό είναι πιο εύκολο όσο μεγαλύτερα είναι τα μεγέθη.

Στην πράξη ωστόσο η ολοκλήρωση συμφωνιών έχει αποδειχθεί πολύ δύσκολη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!