Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: To WiFi 6 αναμένεται να κάνει καλύτερο τον ασύρματο δικτυωμένο κόσμο
[Η Ναυτεμπορική]: To WiFi 6 αναμένεται να κάνει καλύτερο τον ασύρματο δικτυωμένο κόσμο

[Η Ναυτεμπορική]: To WiFi 6 αναμένεται να κάνει καλύτερο τον ασύρματο δικτυωμένο κόσμο

Το WiFi 6 είναι γνωστό και με τον κωδικό 802.11ax και θα μπορεί να συνεργάζεται με περισσότερες ασύρματα συνδεδεμένες συσκευές.
Εκτός από την ταχύτερη σύνδεση στο Internet που θα προσφέρει για την κάθε συσκευή, θα υπάρχει και καλύτερη λειτουργία με όρους σταθερότητας για πολλές ταυτόχρονα συνδεδεμένες συσκευές που θα υποστηρίζουν το εν λόγω πρότυπο. Από πολλούς αναλυτές γίνεται λόγος για αρκετά υψηλότερη ταχύτητα, αλλά αυτό το στοιχείο που αναμένεται να κάνει απαραίτητη την μετάβαση στο νέο πρότυπο είναι το ότι το WiFi 6 θα επιτρέπει την ομαλότερη σύνδεση πολλών συσκευών σε ένα σημείο.
Οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κατά τη διάρκεια του 2017 σε κάθε νοικοκυριό υπήρχαν μόνιμα συνδεδεμένες στο Internet με ασύρματο τρόπο τουλάχιστον 7 συσκευές. Ο αριθμός αυτός ολοένα και αυξάνεται, γεγονός που καθιστά σχεδόν επιτακτική την ανάγκη εφαρμογής ενός νέου προτύπου που να υποστηρίζει με πιο σταθερό τρόπο την ταυτόχρονη σύνδεση smartphones, tablets, smart TVs και άλλων συσκευών.
Το εν λόγω πρότυπο εκτιμάται ότι θα βρει ιδιαίτερη χρήση σε γραφεία που χρησιμοποιούν απλώς και μόνο ένα modem/ router για την online σύνδεσή τους, αλλά το πλήθος των συσκευών είναι τέτοιο που δεν προσφέρει καλές ταχύτητες. Είναι, όμως, εξαιρετικής σημασίας να υποστηρίζουν όλες οι συσκευές το πρότυπο WiFi 6, προκειμένου να γίνεται ορθός διαμοιρασμός της σύνδεσης broadband.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!