Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γ. Βρούτσης: Σχέδιο περαιτέρω μείωσης των εισφορών
[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Βρούτσης: Σχέδιο περαιτέρω μείωσης των εισφορών

[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Βρούτσης: Σχέδιο περαιτέρω μείωσης των εισφορών

«Πολυσχιδή προσωπικότητα με σημαντικές εκπαιδευτικές και διοικητικές εμπειρίες» χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, τον νέο διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), Σπύρο Πρωτοψάλτη, κατά τη διάρκεια της ακρόασής του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και φορέων κοινωνικής ασφάλισης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2015 έγινε μία πρωτοφανής ανατροπή στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ». Όπως είπε, το 55% πλέον των νέων μορφών εργασίας, των νέων προσλήψεων, είναι με ευέλικτες μορφές απασχόλησης. «Η μάχη που πρέπει να δώσουμε είναι για την επικυριαρχία της πλήρους απασχόλησης και, στην κατεύθυνση αυτή, θα βάλουμε τις δυνάμεις μας και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, τονίζοντας ότι δε μπορεί «να είμαστε ικανοποιημένοι σήμερα, όταν με βάση τα στοιχεία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ένας στους τρεις εργαζόμενους στην αγορά εργασίας αμείβεται με μισθό κάτω από το επίδομα ανεργίας, συγκεκριμένα με 328,70 ευρώ. Στη βάση αυτή παραμένουν ανοιχτές προκλήσεις που έχουν να κάνουν με πολιτικές οι οποίες δρομολογούνται ήδη και θα ξεδιπλωθούν μέχρι το τέλος του 2019».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, μία από τις κυρίαρχες αιτίες, η οποία δε βοηθάει στην αντιμετώπιση της ανεργίας, είναι το μη μισθολογικό κόστος, οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!