Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βρυξέλλες: Ώρα αξιολόγησης για την Ελλάδα
[Η Ναυτεμπορική]: Βρυξέλλες: Ώρα αξιολόγησης για την Ελλάδα

[Η Ναυτεμπορική]: Βρυξέλλες: Ώρα αξιολόγησης για την Ελλάδα

Του Νίκου Μπέλλου
[email protected]

Η τρίτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, που θα δημοσιοποιήσει σήμερα η Κομισιόν, στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας, σίγουρα δεν θα είναι καλύτερη από τις δύο προηγούμενες, όσο κι αν οι εκλογές υποχρεώνουν τους επιτρόπους να «στρογγυλέψουν» τη γενικότερη εικόνα της οικονομίας.

Το ότι δεν θα είναι καλύτερη προκύπτει σαφέστατα τόσο από τις δηλώσεις που είχε κάνει στις 16 Μαΐου, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Εurogroup, ο επικεφαλής του ΕSM Κλάους Ρέγκλινγκ, όσο και από το σχέδιο της έκθεσης που προετοίμασαν οι επικεφαλής των θεσμών και η αρμόδια γενική διεύθυνση της Κομισιόν.

Ο κ. Ρέγκλινγκ, που είναι τεχνοκράτης και όχι πολιτικός, εξέφρασε δημόσια τον περασμένο μήνα την ανησυχία του για την επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ φέτος, θεωρώντας ότι οι παροχές της κυβέρνησης δημιουργούν δημοσιονομικό πρόβλημα.

Από τα βασικά σημεία του σχεδίου της έκθεσης που διέρρευσαν τις τελευταίες μέρες προκύπτει σαφέστατα ότι υπήρξε αρκετά μεγάλη χαλάρωση της κυβέρνησης στην τήρηση των προαπαιτούμενων, ενώ οι παροχές που ακολούθησαν φαίνεται ότι προκάλεσαν τη δυσφορία ορισμένων αξιωματούχων, όπως του κ. Ρέγκλινγκ, αλλά και κάποιων κυβερνήσεων του Βορρά.

Αναφορικά με τα προαπαιτούμενα, οι καθυστερήσεις που καταγράφονται στην έκθεση αφορούν τον τομέα της ενέργειας (πώληση λιγνιτικών εργοστασίων της ΔΕΗ, διασύνδεση με γειτονικές χώρες, πώληση ΕΛΠΕ), την επικαιροποίηση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων, την πρόσληψη προσωπικού από την ΑΑΔΕ, πώληση του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!