Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βρυξέλλες για συντάξεις: Το θέμα είναι υπό συζήτηση
[Η Ναυτεμπορική]: Βρυξέλλες για συντάξεις: Το θέμα είναι υπό συζήτηση

[Η Ναυτεμπορική]: Βρυξέλλες για συντάξεις: Το θέμα είναι υπό συζήτηση

Στο ίδιο μήκος κύματος, αναφορικά με το δημοσιονομικό χώρο του ελληνικού προϋπολογισμού και το ζήτημα της περικοπής ή μη των συντάξεων, εμφανίστηκαν ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο και ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι το θέμα είναι υπό συζήτηση.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Εurogroup στις Βρυξέλλες, ο Μάριο Σεντένο τόνισε πως το ελληνικό ζήτημα δεν συζητήθηκε, ωστόσο, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πορεία της Ελλάδας και σημείωσε πως «είμαστε σε φάση υπολογισμού των δημοσιονομικών περιθωρίων, δηλαδή το ακριβές πλεόνασμα πέραν του 3,5%. Πρέπει να δούμε τώρα τι θα γίνει με το πλεόνασμα και θα δούμε που θα πάει».

Από την πλευρά του ο Πιερ Μοσκοβισί επεσήμανε πως «για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν εχουμε να υποβάλουμε πρόσθετες ερωτήσεις στην Ελλάδα και αυτό είναι καλό», ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει να δούμε τώρα το μέγεθος του πλεονάσματος και πως θα χρησιμοποιηθεί».

«Από ότι φαίνεται υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, ωστόσο πρέπει να γίνει συζήτηση για το πως θα χρησιμοποιηθεί», υπογράμμισε

Τέλος, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ανέφερε ότι «κανένας δεν αμφισβητεί το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά είναι σημαντικό να τηρούνται οι δεσμεύσεις ή να συζητούνται με τους θεσμούς».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!