Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βrexit: «Καταδικασμένη» η Μέι και η συμφωνία;
[Η Ναυτεμπορική]: Βrexit: «Καταδικασμένη» η Μέι και η συμφωνία;

[Η Ναυτεμπορική]: Βrexit: «Καταδικασμένη» η Μέι και η συμφωνία;

Οι ελπίδες για μία συμφωνία ανάμεσα στους κυβερνώντες Συντηρητικούς και την αξιωματική αντιπολίτευση του Εργατικού Κόμματος φαίνεται να περιορίζονται δραστικά. Και αυτό έχει να κάνει και με το γεγονός ότι εντείνονται οι πιέσεις στην Τερέζα Μέι να αποχωρήσει άμεσα από την αρχηγία του κόμματος. Υπό αυτές τις συνθήκες ενισχύεται αισθητά το σενάριο των πρόωρων εκλογών ή ακόμη και ενός νέου δημοψηφίσματος, παρόλο που η κυβέρνηση επισήμως διαμηνύει πως στοχεύει στο να έχει ψηφιστεί η Συμφωνία Αποχώρησης από τη Βουλή έως τα τέλη Ιουλίου.

Ο Τζον Μακντόνελ, σκιώδης υπουργός Οικονομικών των Εργατικών και Νο2 στην ιεραρχία του κόμματος, σημείωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει κάνει ό,τι ήταν δυνατόν προκειμένου να καταλήξει σε έναν συμβιβασμό, αλλά δεν έχει ακόμη δει ανταπόκριση από την κυβέρνηση. Ανησυχεί δε πως οι όποιες υποσχέσεις από τη Μέι θα μπορούσαν να ανατραπούν από έναν μελλοντικό ηγέτη της Τόρις.

«Δεν έχουμε δει καμία ουσιαστικά μεταστροφή ακόμη από τους Τόρις, που θα μας επέτρεπε να στηρίξουμε μία συμφωνία» είπε ο Μακντόνελ σε δηλώσεις του στο Reuters. «Δεν είμαστε καν κοντά εκεί που θα θέλαμε να βρισκόμαστε» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς από το ειδησεογραφικό πρακτορείο εάν οι διαπραγματεύσεις είναι καταδικασμένες σε αποτυχία, σχολίασε: «Συμμετέχουμε σε αυτές καλή τη πίστει και έχουμε κάνει ό,τι ήταν δυνατόν προκειμένου να καταλήξουμε σε έναν παραδοσιακό βρετανικό συμβιβασμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!