Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Λιγότεροι νεκροί στον Πύργο Γκρένφελ εάν η Πυροσβεστική ήταν καλύτερα προετοιμασμένη
[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Λιγότεροι νεκροί στον Πύργο Γκρένφελ εάν η Πυροσβεστική ήταν καλύτερα προετοιμασμένη

[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Λιγότεροι νεκροί στον Πύργο Γκρένφελ εάν η Πυροσβεστική ήταν καλύτερα προετοιμασμένη

«Σοβαρά ανεπαρκής» κρίνεται η ετοιμότητα του πυροσβεστικού σώματος του Λονδίνου στην πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ, σύμφωνα με το πόρισμα της πολυαναμενόμενης έρευνας για την καταστροφή, εξαιτίας της οποίας χάθηκαν 72 ανθρώπινες ζωές.

Η πρώτη φάση της έκθεσης για το πλέον πολύνεκρο δυστύχημα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατέληξε επίσης ότι το κτίριο είχε ανακαινιστεί κατά παράβαση των κανονισμών ασφαλείας και ότι, αντίθετα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία του κατασκευαστή πάνελ επενδύσεων, Arconic, ο κύριος λόγος για τον οποίο οι φλόγες εξαπλώθηκαν τόσο γρήγορα στο κτίριο «ήταν τα σύνθετα πάνελ αλουμινίου και η τήξη του καυστικού πολυαιθυλενίου».

Ο συνταξιούχος δικαστής του Ανώτερου Δικαστηρίου, σερ Μάρτιν Μουρ-Μπικ, ο οποίος είναι επικεφαλής της έρευνας, διαπίστωσε επίσης ότι παρά το γεγονός ότι ανώτεροι αξιωματούχοι του πυροσβεστικού γνώριζαν τους κινδύνους, η «προετοιμασία και προγραμματισμός για μία πυρκαγιά, όπως αυτή στον Πύργο Γκρένφελ» υπήρξε κατώτερη των προσδοκιών.

Σύμφωνα με την 1.000 σελίδων έρευνα, θα είχαν σωθεί πολύ περισσότερες ανθρώπινες ζωές εάν η αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος Ντάνι Κότον και οι αξιωματούχοι της είχαν εκτιμήσει νωρίτερα ότι η πυρκαγιά ήταν εκτός ελέγχου και είχαν ενημερώσει εγκαίρως τους κατοίκους να εγκαταλείψουν το κτήριο.

Ο σερ Μάρτιν Μουρ-Μπικ μάλιστα άσκησε κριτική στην αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος, η οποία έχει υποστηρίξει ότι δεν θα άλλαζε τίποτα στο σχέδιο δράσης του σώματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!