Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Ο γρίφος των εκλογών που θα κρίνουν το Brexit
[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Ο γρίφος των εκλογών που θα κρίνουν το Brexit

[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Ο γρίφος των εκλογών που θα κρίνουν το Brexit

Της Μάρως Βακαλοπούλου
[email protected]

Στον βωμό του Brexit, ο Μπόρις Τζόνσον τα κατάφερε – έστω με την τέταρτη προσπάθεια – να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες κάλπες. Θα διεξαχθούν στις 12 Δεκεμβρίου, όπως ακριβώς ήθελε ο Βρετανός πρωθυπουργός. Η χώρα μπαίνει σε προεκλογικό πυρετό και οι πολίτες ετοιμάζονται να ψηφίσουν στην καρδιά του χειμώνα για πρώτη φορά εδώ και περίπου έναν αιώνα. Στόχος του Τζόνσον είναι να εξασφαλίσει ένα σαφές προβάδισμα και μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ώστε να περάσει τη συμφωνία αποχώρησης που διαπραγματεύτηκε με τους Ευρωπαίους ηγέτες αυτόν τον μήνα και να μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που οδήγησε τη Βρετανία στην έξοδο της Ε.Ε.

Θεωρητικά, εφόσον το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο, η Βρετανία θα βγει από το αδιέξοδο στο οποίο παγιδεύτηκε μετά το δημοψήφισμα του 2016. Βάσει του σχεδίου των Συντηρητικών, μία νέα εκδοχή του νομοσχεδίου για τη συμφωνία αποχώρησης θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο και η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Ιανουαρίου του 2020, οπότε εκπνέει η νέα διορία για το Brexit.

Με ποσοστό περίπου 37% και ένα σημαντικό προβάδισμα 13 μονάδων έναντι του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν, το Συντηρητικό Κόμμα του Τζόνσον μπορεί – σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις – να αναμένει μία σχετικά εύκολη νίκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!