Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στο Ιράν για τη συμφωνία του 2015
[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στο Ιράν για τη συμφωνία του 2015

[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στο Ιράν για τη συμφωνία του 2015

Το δάχτυλο στο Ιράν έδειξαν Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία, προειδοποιώντας εμμέσως πλην σαφώς για τις ολέθριες συνέπειες που μπορεί να έχει για τη συμφωνία του 2015 μία περαιτέρω απόσυρση της Τεχεράνης από τις δεσμεύσεις της για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Οι τρεις δυνάμεις, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, οι οποίες είχαν υπογράψει τη συμφωνία του 2015, έστειλαν από τη Νέα Υόρκη σαφές μήνυμα στο Ιράν ότι εάν υποχωρήσει και άλλο από τις δεσμεύσεις του, θα αναγκαστούν να κινητοποιήσουν ειδικό μηχανισμό, γεγονός που σημαίνει ότι ολόκληρη η συμφωνία μπορεί να καταρρεύσει και τα Ηνωμένα Έθνη να επαναφέρουν τις κυρώσεις εις βάρος της Νέας Υόρκης.

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι άρχισε να υποχωρεί από τις δεσμεύσεις του βάσει της συμφωνίας του 2015 αφότου οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από αυτήν. Ο ειδικός οργανισμός του ΟΗΕ, που επιβλέπει τις παραβιάσεις, υποστηρίζει ότι το Ιράν χρησιμοποιεί απαγορευμένη τεχνολογία εμπλουτισμού.

Η συμφωνία υπογράφτηκε τότε από τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες, καθώς επίσης από τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία.

Αν και η συμφωνία έδινε τη δυνατότητα στο Ιράν να συγκεντρώνει μικρές ποσότητες ουρανίου για έρευνα, προέβλεπε ρητώς την απαγόρευση εμπλουτισμού ουρανίου, το οποίο χρησιμοποιείται για την παραγωγή καυσίμων αντιδραστήρων αλλά και, ενδεχομένως, πυρηνικών όπλων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!