Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Οι δυσκολίες των εκλογών τον χειμώνα
[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Οι δυσκολίες των εκλογών τον χειμώνα

[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Οι δυσκολίες των εκλογών τον χειμώνα

Οι εκλογές στη Βρετανία διεξάγονται συνήθως τον Μάιο ή τον Ιούνιο. Αυτή τη φορά δεν υπάρχει χρόνος. Οι πρόωρες κάλπες θα στηθούν στις 12 Δεκεμβρίου. Η τελευταία φορά που διεξήχθησαν εκλογές τον Δεκέμβριο στο βρετανικό έδαφος ήταν το 1923. Σε τι διαφέρουν οι εκλογές τον χειμώνα από τις εκλογές το καλοκαίρι;

Οι εκλογές είναι ένας τεράστιος οργανωτικός άθλος, επισημαίνει το BBC: Εκατομμύρια εκλογικές κάρτες πρέπει να διανεμηθούν, επιστολές για την ταχυδρομική ψηφοφορία πρέπει επίσης να αποσταλούν και χιλιάδες σχολικές αίθουσες, εκκλησίες και κοινοτικά κέντρα πρέπει να καταγραφούν για να χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα.

Μία λοιπόν ανησυχία είναι ότι πολλά από αυτά τα μέρη ενδεχομένως να είναι «κλεισμένα» για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Το γεγονός επιβεβαιώνει η Λόρα Λοκ, από την Ένωση Εκλογικών Διαχειριστών, η οποία υποστηρίζει ότι συνεργάτες τους επικοινωνούν με διάφορους χώρους, στους οποίους έχουν ήδη γίνει κρατήσεις.

«Θα βρούμε εκλογικά τμήματα», δήλωσε η Λοκ στο ραδιόφωνο του BBC Radio 4, επισημαίνοντας όμως ότι οι χώροι αυτοί πιθανότατα να μην είναι οι αναμενόμενοι. Οι ψηφοφόροι μπορεί να χρειαστεί να ψηφίσουν σε γκαράζ ή κάτω από τέντες τροχόσπιτων. Ομοίως, η καταμέτρηση των ψήφων, η οποία διαρκεί πολλές ώρες και πραγματοποιείται από έκτακτο προσωπικό, μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί σε παρόμοιους αυτοσχέδιους χώρους.

Ένα δεύτερο μείζον θέμα που προκύπτει αυτήν την εποχή είναι κατά πόσον το κρύο του Δεκέμβρη θα αποθαρρύνει τους ψηφοφόρους να πάνε στις κάλπες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!