Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη ο Μπόρις Τζόνσον λόγω Brexit
[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη ο Μπόρις Τζόνσον λόγω Brexit

[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη ο Μπόρις Τζόνσον λόγω Brexit

Aντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται ο πρώην υπ. Εξωτερικών και πρώην δήμαρχος Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, για ψευδείς δηλώσεις και υποσχέσεις αναφορικά με τις συνέπειες του Brexit στο βρετανικό σύστημα υγείας.

Στη Μ. Βρετανία, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC προειδοποίησε ότι η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση δίχως συμφωνία θα πλήξει καίρια την οικονομία και θα βαθύνει την πόλωση και τον διχασμό των πολιτών.

Εν τω μεταξύ ο Μπόρις Τζόνσον, που θεωρείται φαβορί για την διαδοχή στην ηγεσία των Τόρις βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη. Η μήνυση εναντίον του πρώην υπουργού Εξωτερικών και πρώην δημάρχου Λονδίνου κατατέθηκε από ιδιώτη με χρήματα που συγκεντρώθηκαν με crowdfunding.

O Μπόρις Τζόνσον κατηγορείται για παραβίαση του νόμου αναφορικά με το ψευδἐς σύνθημα των 350 εκατομ. στερλινών, που μετά το brexit θα διοχετεύονταν κάθε εβδομάδα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το σύνθημα ήταν γραμμένο στο λεωφορείο, με το οποίο περιόδευε ο Μπόρις Τζόνσον για την προώθηση του Brexit, όταν ακόμη ήταν Δήμαρχος Λονδίνου.

Υπάρχει νομικό έδαφος για να προχωρήσει η υπόθεση

Με βάση τον ισχύοντα νόμο οι ψευδείς υποσχέσεις για επηρεασμό των ψηφοφόρων, που λέγoνται από πολιτικό με επίσημο αξίωμα απαγορεύονται. Και τα 350 εκατ. στο NHS ήταν ψέμα, το οποίο με διάφορες σοφιστείες προσπάθησε να καλύψει ο Μπόρις Τζόνσον μετά την επικράτηση του brexit.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!