Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι Βρετανοί εμπόδισαν την πώληση έργου του Τζόζεφ Ράιτ σε γκαλερί των ΗΠΑ
[Η Ναυτεμπορική]: Οι Βρετανοί εμπόδισαν την πώληση έργου του Τζόζεφ Ράιτ σε γκαλερί των ΗΠΑ

[Η Ναυτεμπορική]: Οι Βρετανοί εμπόδισαν την πώληση έργου του Τζόζεφ Ράιτ σε γκαλερί των ΗΠΑ

Η βρετανική κυβέρνηση εμπόδισε μια γκαλερί των ΗΠΑ να αγοράσει πίνακα του καλλιτέχνη Τζόζεφ Ράιτ. Η υπουργός Τεχνών Helen Whately άσκησε προσωρινό εμπάργκο εξαγωγής για τον πίνακα «Two Boys with a Bladder», αμέσως μόλις το Μουσείο J. Paul Getty του Λος Άντζελες συμφώνησε για την αγορά του.
Η υπουργός τόνισε ότι είναι «ύψιστης σημασίας» τα έργα του Ράιτ να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο πίνακας χρονολογείται από το 1769 και απεικονίζει δύο παιδιά με κύστη χοίρου, ένα δημοφιλές παιχνίδι της εποχής. Ο Τζόζεφ Ράιτ του Ντέρμπι θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 18ου αιώνα και είναι γνωστός για τα έργα ζωγραφικής του με στιγμές φωτισμένες από κεριά, καθώς και επιστημονικά και βιομηχανικά θέματα.

Γεννήθηκε το 1734, εκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς του δημιουργήθηκε στο Ντέρμπι και, ως εκ τούτου, ήταν ο πρώτος σημαντικός ζωγράφος που είχε έδρα έξω από την πρωτεύουσα.
Το Μουσείο J. Paul Getty ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αγοράσει τον πίνακα από έναν ιδιώτη πωλητή, τον Ιούνιο, για να προσθέσει το έργο στη συλλογή με τα δύο έργα που ήδη κατέχει και ανέφερε ότι το έργο τέχνης δεν είχε εκτεθεί στο κοινό από τον 18ο αιώνα. Ωστόσο, οι Βρετανοί αποφάσισαν, για την ώρα, να απαγορεύσουν την πώληση και τώρα ψάχνουν αγοραστή εντός της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!