Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Βουλή: «Πέρασε» από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το ν/σ για τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ
[Η Ναυτεμπορική]: Βουλή: «Πέρασε» από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το ν/σ για τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ

[Η Ναυτεμπορική]: Βουλή: «Πέρασε» από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το ν/σ για τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ

Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων έγινε και σε δεύτερη ανάγνωση από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και τη σύνδεση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων με την αξιολόγηση.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την υπουργό, Νίκη Κεραμέως, να διαβεβαιώνει ότι η ηγεσία του υπουργείου θα λάβει σοβαρά υπόψη τις γόνιμες προτάσεις και παρατηρήσεις που έγιναν από τα κόμματα και τους αρμόδιους φορείς και πως αρκετές από αυτές θα ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο, με τροποποιήσεις που θα καταθέσει μέχρι την ψήφισή του στην Ολομέλεια.

Η κ. Κεραμέως επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας όψιμο το ενδιαφέρον του για τον τρόπο που πρέπει να γίνεται η χρηματοδότηση των πανεπιστήμιων, καθώς, όπως είπε, στα τέσσερα χρόνια που ήταν κυβέρνηση ήταν στην απόλυτη ευχέρεια του υπουργού Παιδείας και ποτέ δεν έκανε δεκτές τις προτάσεις που έγιναν από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα για την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων.

Όπως ανέφερε, σύντομα θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση που θα εξειδικεύει τα κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνεται η χρηματοδότηση.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για το άρθρο 50, επανέλαβε ότι το υπουργείο Παιδείας δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να συμμορφωθεί η Ελλάδα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την ενωσιακή νομοθεσία, για να μην της επιβληθούν πρόστιμα.

«Είμαστε ενώπιον μιας μεγάλης τομής, που στόχο έχει να ξεφύγουμε από τις αγκυλώσεις και στρεβλώσεις και να βάλουμε γερά θεμέλια στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, εισάγοντας κριτήρια αξιολόγησης για τη χρηματοδότηση, ώστε να γίνουν ακόμα καλύτερα τα ελληνικά πανεπιστήμια και να καταστούν πρώτα στις διεθνείς αξιολογήσεις» τόνισε η κ. Κεραμέως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!