Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Βουλή: Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Γ. Βρούτση και Χρ. Κατσώτη για την εθνική σύνταξη
[Η Ναυτεμπορική]: Βουλή: Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Γ. Βρούτση και Χρ. Κατσώτη για την εθνική σύνταξη

[Η Ναυτεμπορική]: Βουλή: Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Γ. Βρούτση και Χρ. Κατσώτη για την εθνική σύνταξη

Έντονη λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και τον βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστο Κατσώτη, σημειώθηκε στη Βουλή στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του τελευταίου σχετικά με τις συντάξεις.

Ο κ. Κατσώτης χαρακτήρισε άδικη την εξαίρεση από τη χορήγηση σύνταξης όσων ασφαλισμένων δεν έχουν 40 έτη διαμονής στην Ελλάδα τονίζοντας ότι συμπεριλαμβάνονται και οι ομογενείς στους οποίους ο Πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί την κατάργησή της.

Απαντώντας ο κ. Βρούτσης αντέτεινε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να λύσει το πρόβλημα με τις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Εργασίας που επεξεργάζεται τη λύση του θα καταθέσει τη σχετική διάταξη σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει Μάρτιο ή Απρίλιο.

Ο κ. Κατσώτης επέμεινε ότι πρέπει να καταργηθούν οι διακρίσεις για τη χορήγηση σύνταξης στους ασφαλισμένους και να καταβληθεί σε όλους εθνική σύνταξη και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προωθεί ένα ασφαλιστικό σύστημα τύπου «Πινοσέτ». Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως εθνικότητας, να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ερχόμενης Τρίτης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού Εργασίας.

«Ο κ. Κατσώτης παραμένει αδιόρθωτα εμμονικός σε μια αντίληψη που λέει ότι όσοι είστε από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Αλγερία ελάτε και όσοι δουλέψετε εδώ θα παίρνετε εθνική σύνταξη ανεξάρτητα αν έχετε την ελληνική υπηκοότητα. Λέει δηλαδή στον Έλληνα φορολογούμενο, να πληρώνει τον όποιο πρόσφυγα και μετανάστη έρχεται εδώ, και καλεί όλους τους μετανάστες στην απεργία, τους λέει ελάτε για να πάρετε όλοι συντάξεις αδιαφορώντας αν η σύνταξη τω Ελλήνων πάει 80% κάτω, για να ενισχύσετε το ΚΚΕ εναντίον όλων των Ελλήνων ασφαλισμένων», ανέφερε ο κ. Βρούτσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!