Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Volkswagen: Eξετάζει εξαγορά της Navistar, στην πρώτη δυναμική κίνηση μετά την αλλαγή ηγεσίας
[Η Ναυτεμπορική]: Volkswagen: Eξετάζει εξαγορά της Navistar, στην πρώτη δυναμική κίνηση μετά την αλλαγή ηγεσίας

[Η Ναυτεμπορική]: Volkswagen: Eξετάζει εξαγορά της Navistar, στην πρώτη δυναμική κίνηση μετά την αλλαγή ηγεσίας

Λίγες μόλις ημέρες μετά την αλλαγή στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της, η Volkswagen ετοιμάζεται για μία δυναμική κίνηση. Η μονάδα επαγγελματικών οχημάτων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοίνωσε ότι εξετάζει να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της Navistar International, κατασκευάστριας φορτηγών με έδρα το Ιλινόις.

Η Volkswagen Truck & Bus ελέγχει σήμερα μειοψηφικό μερίδιο, σχεδόν 17%, και η διοίκηση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας σκέφτεται να το αυξήσει αισθητά ή ακόμη και να αποκτήσει το 100%. Η εξέλιξη αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι έρχεται σε μία περίοδο ανακατατάξεων στην εταιρεία. Πρόσφατα είδε την πόρτα της εξόδου ο Ματίας Μίλερ και στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου επελέγη ο Χέμπερτ Χις, με την εταιρεία να αφήνει να εννοηθεί ότι έρχονται σαρωτικές αλλαγές σε επίπεδο στρατηγικής.

Η εξέλιξη έρχεται επίσης σε εξαιρετικά ευαίσθητη πολιτικά περίοδο για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, εντείνοντας την εμπορική αντιπαράθεση με την Κίνα έχει βάλει εμμέσως στο στόχαστρο τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Έχει δε εξαπολύσει επανειλημμένα επίθεση εναντίον της Γερμανίας και της Ευρώπης, ισχυριζόμενος ότι ακολουθούν αθέμιτες πρακτικές με τις οποίες πλημμυρίζουν την αμερικανική αγορά με ευρωπαϊκά οχήματα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Trucks, Αντρέας Ρένσλερ, σχολίασε ότι ο πλήρης έλεγχος της Navistar θα ήταν «καλή ιδέα» στο πλαίσιο ανασχεδιασμού της παγκόσμιας στρατηγικής της εταιρείας, αλλά και ενόψει πιθανής αρχικής δημόσιας εγγραφής της μονάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!