Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Βολές από τουρκικό πολεμικό σκάφος κοντά στο Φαρμακονήσι
[Η Ναυτεμπορική]: Βολές από τουρκικό πολεμικό σκάφος κοντά στο Φαρμακονήσι

[Η Ναυτεμπορική]: Βολές από τουρκικό πολεμικό σκάφος κοντά στο Φαρμακονήσι

Το τουρκικό παράκτιο περιπολικό εκτέλεσε πυρά, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή είχε σπεύσει η ελληνική κανονιοφόρος «Νικηφόρος» η οποία εξέπεμψε προς το τουρκικό πλοίο όλα τα προβλεπόμενα κείμενα (φωτ. αρχείου).

Πυρά σε ελληνικά χωρικά ύδατα, στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, εκτέλεσε περιπολικό σκάφος του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, από τις 7.40 έως και τις 7.55 π.μ., όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν χθες το βράδυ navtex η οποία προέβλεπε άσκηση πυρών σε περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου, από τις 7.00 έως τις 9.00.

Μετά εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας εκδόθηκε άμεσα navtex από την Ελληνική Υδρογραφική Υπηρεσία, η οποία καθιστούσε την τουρκική navtex άκυρη λόγω αναρμοδιότητας εκδόσεως αλλά και διότι επικάλυπτε ελληνική επικράτεια.

Στην περιοχή έσπευσε η ελληνική κανονιοφόρος «Νικηφόρος», ωστόσο το τουρκικό περιπολικό εκτέλεσε πυρά. Το τουρκικό σκάφος καθ’όλη την διάρκεια της κίνησής του, παρακολουθείτο από την ελληνική κανονιοφόρο, η οποία εξέπεμπε κείμενα απομάκρυνσής του από τα ελληνικά χωρικά ύδατα καθώς και διακοπής των πυρών.

Μετά την εκτέλεση των πυρών το τουρκικό σκάφος κινήθηκε βόρεια και απομακρύνθηκε από την περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!