Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τα βλέμματα στον Βαλς μετά τον πολιτικό θάνατο Ολάντ
[Η Ναυτεμπορική]: Τα βλέμματα στον Βαλς μετά τον πολιτικό θάνατο Ολάντ

[Η Ναυτεμπορική]: Τα βλέμματα στον Βαλς μετά τον πολιτικό θάνατο Ολάντ

Μετά τον κεραυνό που έπεσε στο γαλλικό πολιτικό τοπίο με την ανακοίνωση της απόφασης του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ να μην διεκδικήσει δεύτερη προεδρική θητεία, τα βλέμματα στρέφονται πλέον στον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς, ο οποίος καλείται να επισημοποιήσει γρήγορα την υποψηφιότητά του στις προκριματικές εκλογές μίας κατακερματισμένης κεντροαριστεράς.

Πότε θα ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος; Έχει προθεσμία έως τις 15 Δεκεμβρίου. Επίσης, θα αποχωρήσει αμέσως από το Ματινιόν και τη θέση του πρωθυπουργού;

Το Σάββατο ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί σε συγκέντρωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Παρίσι. Αλλά μία προσωπική ανακοίνωση υποψηφιότητας σε τέτοιο κομματικό πλαίσιο απειλεί να εξοργίσει τους άλλους υποψήφιους στις προκριματικές, τον Αρνό Μοντεμπούρ και τον Μπενουά Αμόν.

Στο Μέγαρο των Ηλυσίων την Πέμπτη ο Ολάντ ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος, χωρίς να εκφράσει την υποστήριξή του στον πρωθυπουργό του, χωρίς καν να αναφερθεί στο πρόσωπό του. Αλλά, σύμφωνα με το περιβάλλον του Βαλς, οι δύο άνδρες συνομίλησαν δύο φορές, πριν και μετά την ανακοίνωση. 

Εχοντας πια μπροστά του τον δρόμο ελεύθερο, ο Βαλς θα συνεχίσει την επιχείρηση συσπείρωσης που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλές εβδομάδες, φροντίζοντας να αναδείξει προεδρικό προφίλ.

Με αντιδημοφιλία σε επίπεδα ρεκόρ, ο Ολάντ κέρδισε τιμητικά σχόλια από όλο το πολιτικό φάσμα, για την απόφασή του να μη διεκδικήσει άλλη θητεία. «Αξιοπρέπεια», «σεβασμός» και «θάρρος» ήταν οι λέξεις που κυριάρχησαν στα σχόλια προερχόμενα ακόμη και από πολιτικά πρόσωπα που τον πρόδωσαν ή τον έπληξαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!