Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και το σχέδιό του για ισόβια εξουσία
[Η Ναυτεμπορική]: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και το σχέδιό του για ισόβια εξουσία

[Η Ναυτεμπορική]: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και το σχέδιό του για ισόβια εξουσία

Αναθεώρηση του συντάγματος, με σκοπό την ενίσχυση του ρωσικού κοινοβουλίου, και κυρίως την ενίσχυση της δικής του εξουσίας μετά την αποχώρησή του από την προεδρία, ανακοίνωσε χθες ο Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαιώνοντας τις υποψίες αντιπάλων και επικριτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι δεν θα αποσυρθεί σύντομα από τη ρωσική πολιτική σκηνή.

Επί της ουσίας, η πρόταση του Πούτιν προσβλέπει στη μείωση της εξουσίας του προεδρικού αξιώματος και ενίσχυση του πρωθυπουργικού, προφανώς σε μία προσπάθεια να προετοιμάσει το έδαφος για το 2024, όταν ο 67χρονος σήμερα πρόεδρος θα πρέπει να αποχωρήσει από το Κρεμλίνο. Ως πρόεδρος ή ως πρωθυπουργός, ο Πούτιν κρατάει τα ηνία της χώρας από το 1999.

Μετά τη διάλυση της κυβέρνησης και την παραίτηση του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο Πούτιν διόρισε στη θέση του τον επικεφαλής των Φορολογικών Υπηρεσιών της χώρας, Μιχαήλ Μισούστιν. Ο νέος πρωθυπουργός, ο οποίος θα δεχτεί τις ερωτήσεις των βουλευτών στο κοινοβούλιο σήμερα, κρατούσε έως σήμερα χαμηλό προφίλ και ουδέποτε είχε προταθεί ως υποψήφιος για τη θέση αυτή.

Προφανώς, σύμφωνα με το Reuters, θα είναι ο πιθανότερος διάδοχος στην προεδρία, η οποία θα έχει περιορισμένες εξουσίες, όπως και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, πολλά από τα οποία αναμένεται να είναι νέα στο κυβερνητικό σχήμα.

Οι προτάσεις του Πούτιν, οι οποίες θα τεθούν ενδεχομένως σε δημοψήφισμα όπως ο ίδιος πρότεινε, θα του δώσουν τη δυνατότητα να αναλάβει ενισχυμένο ρόλο μετά το 2024, ακόμη και με νέο ρόλο ως επικεφαλής του Συμβουλίου της Επικρατείας, ένα σώμα που δήλωσε ότι επιθυμεί να ιδρύσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!