Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Δ. Βίτσας: Έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση στον Έβρο
[Η Ναυτεμπορική]: Δ. Βίτσας: Έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση στον Έβρο

[Η Ναυτεμπορική]: Δ. Βίτσας: Έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση στον Έβρο

Βελτιωμένη είναι τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση στον Έβρο, όπου το προηγούμενο διάστημα είχαν καταγραφεί αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών, σύμφωνα τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα.

«Με δικές μας προσπάθειες και της Κομισιόν, έχει εξομαλυνθεί ραγδαία η κατάσταση στον Έβρο. Χθες από τον Έβρο πέρασαν τρία άτομα», σημείωσε ο κ. Βίτσας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha.

Όπως είπε, «το ένα θέμα είναι ότι υπήρχαν κάποιες εξελίξεις από την πλευρά της Τουρκίας, δηλαδή ότι ένα “καμπ” που υπήρχε στην Αδριανούπολη διαλύθηκε κι ένας κόσμος κατάφερε και πέρασε από την πλευρά της, 3.600 άνθρωποι. Η Τουρκία ενδυνάμωσε τη φύλαξη των συνόρων της έπειτα από συνεννοήσεις που κάναμε, και τηλεφωνικές αλλά και με παρουσία δικής μας ομάδας στην τουρκική πλευρά και την βοήθεια βέβαια της Κομισιόν».

Πάντως, όπως συμπλήρωσε, «δεν είναι σίγουρο ότι θα παραμείνει έτσι η κατάσταση. Την παρακολουθούμε πολύ στενά».

Αναφερόμενος στις διελεύσεις από τα τουρκο-βουλγαρικά σύνορα, υποστήριξε ότι «έπειτα κι από συζήτηση που είχε με τον πρέσβη της Βουλγαρίας, οι ροές από εκεί είναι πάρα πολύ λίγες. Αυτό έχει να κάνει και με το γεγονός ότι τα σύνορα είναι πολύ μικρότερα, είναι βραχώδη και υπάρχει διαφορετική πολιτική από την μεριά της Βουλγαρίας».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!