Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η βιταμίνη D μπορεί να προστατεύσει τα παχύσαρκα παιδιά με άσθμα 
[Η Ναυτεμπορική]: Η βιταμίνη D μπορεί να προστατεύσει τα παχύσαρκα παιδιά με άσθμα 

[Η Ναυτεμπορική]: Η βιταμίνη D μπορεί να προστατεύσει τα παχύσαρκα παιδιά με άσθμα 

Μια νέα μελέτη διαπιστώνει ότι η βιταμίνη D μπορεί να προστατεύει τα ασθματικά παχύσαρκα παιδιά που ζουν σε αστικά περιβάλλοντα με υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση. Η μελέτη από τη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου John Hopkins, που χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας (NIEHS), μέρος των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, δημοσιεύθηκε στο The Journal of Allergy and Clinical Immunology: In Practice.

Όπως ανέφερε η Kimberly Gray, Ph.D., από το Κέντρο Ερευνών «Children’s Environmental Health Research Centers» η ερευνητική ομάδα έχει εντοπίσει πολλούς παράγοντες που κάνουν τα παιδιά ευάλωτα σε προβλήματα υγείας από την ατμοσφαιρική ρύπανση σε όλη την κεντρική πόλη της Βαλτιμόρης.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, 1 στα 12 παιδιά στις Η.Π.Α. έχει άσθμα, το οποίο ανέρχεται συνολικά σε 6,1 εκατομμύρια παιδιά σε εθνικό επίπεδο. Επιπλέον, όπως αναφέρει, το άσθμα επηρεάζει δυσανάλογα τους πληθυσμούς των αστικών μειονοτήτων, όπως τα μαύρα παιδιά. Η υψηλότερη ατμοσφαιρική ρύπανση από πηγές όπως καπνός τσιγάρων, μαγείρεμα, καύση κεριών και θυμίαμα συνδέεται με μεγαλύτερα αναπνευστικά προβλήματα, δηλαδή με επιδείνωση των συμπτωμάτων του άσθματος και περισσότερες επισκέψεις στο νοσοκομείο.

Το άσθμα είναι μια ασθένεια που προκαλείται από ανοσοποιητικό σύστημα, επισημαίνει ο Sonali Bose, MD, κύριος συγγραφέας της μελέτης και βοηθός καθηγητή Πνευμονολογίας, Εντατικής Φροντίδας και Ιατρικής για τον Ύπνο στην ιατρική σχολή Icahn στο όρος Sinai και στη Βοηθητική Σχολή στο Johns Χόπκινς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!