Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
31 °C 15 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Βιωμένοι προσωπικοί παράδεισοι μέσα «Στο νερό»
[Η Ναυτεμπορική]: Βιωμένοι προσωπικοί παράδεισοι μέσα «Στο νερό»

[Η Ναυτεμπορική]: Βιωμένοι προσωπικοί παράδεισοι μέσα «Στο νερό»

Ταυτισμένη με τα θαλασσινά τοπία και, κυρίως, με την κατάδυση του ανθρώπινου σώματος σε αυτά, τη συνύπαρξη σώματος και θάλασσας, την κατάδυση που, συχνά, παραπέμπει σε μια λυτρωτική διαδικασία, η εικαστικός Μαρία Φιλοπούλου παρουσιάζει την ατομική της έκθεση, με τίτλο «Στο νερό», στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο.

Η έκθεση, η οποία περιλαμβάνει χαρακτηριστικά έργα από το τόσο ευδιάκριτο δημιουργικό σύμπαν της Μαρίας Φιλοπούλου, εγκαινιάζεται στις 11 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, παρουσία της ζωγράφου, και θα διαρκέσει έως τις 24 Αυγούστου.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα δουν υποβρύχιους κολυμβητές ανάμεσα σε αρχαία σπαράγματα, αλλά και στην απεραντοσύνη του βυθού, θάλασσες που στραφταλίζουν κάτω από τον δυνατό ήλιο, λουόμενους σε καταρράκτες σε παραλίες, πάνω στη ζεστή άμμο.

«Ζωγραφίζω, λοιπόν, τα σύνορα της ευτυχίας»

Η Μαρία Φιλοπούλου, αποτελεί μια από τις βασικότερες εκπροσώπους της σύγχρονης παραστατικής ζωγραφικής της χώρας μας. Βαθιά ανθρωποκεντρική, δεν δημιουργεί έγκλειστους κόσμους, αλλά ολόκληρα τοπία, για να αφήσει τις φιγούρες της να αναπτυχθούν.

Η ίδια λέει για τη ζωγραφική της: «Έχω εμμονή με το νερό και ό,τι έχει σχέση με αυτό, στην προσωπική μου ζωή και στη ζωγραφική μου, τα τελευταία χρόνια. Οι ανοιχτοί ορίζοντες με το δυνατό φως, η ελεύθερη κίνηση των κολυμβητών κάτω από το νερό και πάνω από αυτό, στην απόλυτη προστασία του, οι αντανακλάσεις του νερού πάνω στα γυμνά σώματα, οι φυσαλίδες, η άμμος του βυθού, η κίνηση των κολυμβητών χωρίς βαρύτητα ανάμεσα από αρχαίες κολώνες, αρχαία θραύσματα, οι βάθρες με τους λουόμενους, η ροή του νερού στον καταρράκτη μού δημιουργούν έναν ονειρικό κόσμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!