Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Βίντεο: Άσκηση Λιμενικού-Frontex σε θέματα έρευνας και διάσωσης
[Η Ναυτεμπορική]: Βίντεο: Άσκηση Λιμενικού-Frontex σε θέματα έρευνας και διάσωσης

[Η Ναυτεμπορική]: Βίντεο: Άσκηση Λιμενικού-Frontex σε θέματα έρευνας και διάσωσης

Πλάνα από την ευρείας κλίμακας άσκηση έρευνας και διάσωσης (SAR Workshop) που οργάνωσε την περασμένη εβδομάδα στην Κω, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής-Frontex, έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα το Λιμενικό-Ελληνική Ακτοφυλακή.

Σκοπός της ήταν η ενίσχυση του συντονισμού και της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων σε έκτακτα περιστατικά, η ανταλλαγή των βέλτιστων πρακτικών, καθώς και ο εντοπισμός και επίλυση τυχόν δυσλειτουργιών.

Η πρώτη ημέρα (11 Ιουνίου) περιελάμβανε διαλέξεις και παρουσιάσεις γενικού περιεχομένου επί θεμάτων Έρευνας και Διάσωσης από στελέχη του Οργανισμού, στελέχη του Σώματος και της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και από μέλη πληρωμάτων των συμμετεχόντων κοινοτικών μέσων και της Τοπικής Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Την επομένη διεξήχθη το πρακτικό σκέλος της άσκησης, τα σενάρια της οποίας εμπεριείχαν τη διαχείριση περιστατικών Έρευνας και Διάσωσης υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), καθώς και τη συνεργασία μεταξύ των θαλασσίων και των εναερίων μέσων.

Στην άσκηση έλαβαν μέρος επιχειρησιακά μέσα και στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής από τις Λιμενικές Αρχές Κω-Καλύμνου, του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής/Frontex, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και τοπική εθελοντική οργάνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!