Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βήμα για δημιουργία αγοράς φυσικού αερίου στην Κύπρο
[Η Ναυτεμπορική]: Βήμα για δημιουργία αγοράς φυσικού αερίου στην Κύπρο

[Η Ναυτεμπορική]: Βήμα για δημιουργία αγοράς φυσικού αερίου στην Κύπρο

Η διεθνής κοινοπραξία των JV China Petroleum Pipeline Engineering Co Ltd, Άκτωρ και Metron, με τις Hudong-Zhonghua Shipbuilding και Wilhelmsen Ship Management, κατετάγη πρώτη στην αξιολόγηση για την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για την εισαγωγή του φυσικού αερίου στην Κύπρο.

Στις υποδομές αυτές συμπεριλαμβάνονται οι απαραίτητες λιμενικές εγκαταστάσεις στο Βασιλικό, καθώς και μία πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ), το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε χθες ακολούθησε μια μακρά και σύνθετη διαγωνιστική διαδικασία, την οποία διαχειριζόταν η εταιρεία με εξωτερικούς εμπειρογνώμονες της αγοράς, μεταξύ των οποίων ήταν εξειδικευμένοι τεχνικοί, νομικοί, εμπορικοί και οικονομικοί σύμβουλοι.

Η κοινοπραξία, που αναδείχθηκε πρώτη, έπρεπε να πληροί μια σειρά από ποιοτικά, ποσοτικά και οικονομικά κριτήρια, ώστε να είναι σε θέση ν’ ανταποκριθεί στις υψηλές προδιαγραφές που έχει θέσει η ΔΕΦΑ για τη δημιουργία των υποδομών που αφορούν την ανάπτυξη της αγοράς φυσικού αερίου στην Κύπρο.

Πρόσκληση στη Λευκωσία

Η κοινοπραξία αναμένεται να προσκληθεί σύντομα στη Λευκωσία για οριστικοποίηση της σύμβασης με την αναθέτουσα αρχή, την Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ). Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός αφορούσε το επόμενο κρίσιμο στάδιο ανάπτυξης της αγοράς φυσικού αερίου στην Κύπρο και σε αυτόν συμμετείχαν κοινοπραξίες από μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά ενέργειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!