Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βερολίνο: Μικρή καθυστέρηση του Brexit δεν παρουσιάζει νομικό πρόβλημα
[Η Ναυτεμπορική]: Βερολίνο: Μικρή καθυστέρηση του Brexit δεν παρουσιάζει νομικό πρόβλημα

[Η Ναυτεμπορική]: Βερολίνο: Μικρή καθυστέρηση του Brexit δεν παρουσιάζει νομικό πρόβλημα

Μια καθυστέρηση της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τις ευρωεκλογές στα τέλη Μαΐου δεν θα ήταν νομικά προβληματική, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Γερμανός αξιωματούχος, μία ημέρα πριν από τη συνάντηση των ηγετών της Ε.Ε. που θα συζητήσουν μια ενδεχόμενη παράταση.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει ζητήσει τρίμηνη παράταση του Brexit προκειμένου να κερδίσει χρόνο για να εξασφαλίσει την έγκριση της συμφωνίας διαζυγίου από Κοινοβούλιο, το οποίο την έχει απορρίψει ήδη δύο φορές.

«Μια παράταση μέχρι τις ευρωεκλογές δεν είναι καθόλου προβληματική από νομική άποψη — το αν είναι προβληματική πραγματικά είναι ένα πολιτικό θέμα», είπε ο αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος αρνήθηκε να πει αν μια καθυστέρηση πέρα από τις ευρωεκλογές θα ήταν προβληματική, πρόσθεσε όμως πως δεν υπάρχει νομικό εμπόδιο σε άλλη μια παράταση της προθεσμίας για το Brexit μετά το αίτημα που έχει τώρα υποβληθεί.

Το αίτημα της Μέι συνάντησε την άμεση αντίθεση της Ε.Ε. η οποία είπε πως οποιαδήποτε καθυστέρηση θα είναι είτε έως τις 23 Μαΐου είτε τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, στην οποία περίπτωση η Βρετανία θα πρέπει να λάβει μέρος στις ευρωεκλογές του Μαΐου

Ο Γερμανός αξιωματούχος είπε πως οι ηγέτες της Ε.Ε. θα συζητήσουν το θέμα κατά τη σύνοδο κορυφής και πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα παρουσιάσει η Μέι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!