Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βερολίνο: Κανένας λόγος να ανοίξουν νέα ενταξιακά κεφάλαια για την Τουρκία
[Η Ναυτεμπορική]: Βερολίνο: Κανένας λόγος να ανοίξουν νέα ενταξιακά κεφάλαια για την Τουρκία

[Η Ναυτεμπορική]: Βερολίνο: Κανένας λόγος να ανοίξουν νέα ενταξιακά κεφάλαια για την Τουρκία

Διέψευσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ ότι η καγκελάριος Μέρκελ συμφωνεί με το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία.

Η εφημερίδα Bild και το πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ARD είχαν αναφέρει ότι το θέμα συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, όπου η καγκελάριος τάχθηκε υπέρ του παγώματος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Φερόταν μάλιστα να συνέστησε στους βουλευτές της να επικοινωνήσουν στις εκλογικές τους περιφέρειες αυτήν τη θέση, σε περίπτωση που δεχθούν ερωτήσεις για το πώς το Βερολίνο βλέπει την περαιτέρω σχέση του με την Άγκυρα.

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα από τις θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία» είπε ο Ζάιμπερτ στο μπρίφινγκ. «Από χρόνια η ΕΕ και η Τουρκία διατηρούν ανοιχτές ως προς το αποτέλεσμα διαπραγματεύσεις και υπό τις νυν συνθήκες είναι αδιανόητο να ανοίξουν νέα κεφάλαια».

Σημειωτεόν ότι ήδη μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα, το Βερολίνο υιοθέτησε αυτήν τη θέση λόγω των δεκάδων χιλιάδων συλλήψεων και μαζικών περιορισμών των πολιτικών δικαιωμάτων στην Τουρκία. Ο εκπρόσωπος παρέπεμψε στην οξεία κριτική που ασκείται στην Ευρώπη και στη Γερμανία για τα κατασταλτικά μέτρα που παίρνει η Τουρκία απέναντι στην αντιπολίτευση, τα ΜΜΕ, τους επιστήμονες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!