Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βεντέτα Λονδίνου – Μόσχας: Μετά τις απελάσεις και ταξιδιωτική οδηγία
[Η Ναυτεμπορική]: Βεντέτα Λονδίνου – Μόσχας: Μετά τις απελάσεις και ταξιδιωτική οδηγία

[Η Ναυτεμπορική]: Βεντέτα Λονδίνου – Μόσχας: Μετά τις απελάσεις και ταξιδιωτική οδηγία

Άντρας κατεβάζει την σημαία από την πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο.

Με την απόφαση της Μ. Βρετανίας να απελάσει 23 Ρώσους διπλωμάτες σε απάντηση για την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα κατά του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, την οποία ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων, άρχισαν επισήμως οι διπλωματικές «εχθροπραξίες» μεταξύ Λονδίνου και Μόσχας, με πρωτοφανή οξύτητα για την μεταψυχροπολεμική εποχή.

«Στο πλαίσιο της Σύμβασης της Βιένης, το Ηνωμένο Βασίλειο θα απελάσει τώρα 23 Ρώσους διπλωμάτες που έχουν εντοπισθεί ως μη δηλωμένοι πράκτορες των υπηρεσιών Πληροφοριών. Εχουν μία μόνο εβδομάδα για να αναχωρήσουν», είπε η επικεφαλής της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Θα παγώσουμε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία όπου υπάρχουν αποδείξεις ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να απειλήσουν τη ζωή ή την περιουσία πολιτών ή κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου», πρόσθεσε.

Η κ. Μέι ανακοίνωσε επίσης τη διακοπή των διμερών σχέσεων σε επίπεδο υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων, καθώς και την υποβάθμιση της βρετανικής παρουσίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στη Ρωσία το καλοκαίρι.

Στα μέτρα περιλαμβάνεται και η ανάκληση της πρόσκλησης προς τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ να επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Κανείς υπουργός και κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν θα παραστεί» στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στη Ρωσία, συνέχισε η πρωθυπουργός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!