Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βενεζουέλα: Μαίνεται η «μάχη» για τη στήριξη του στρατού
[Η Ναυτεμπορική]: Βενεζουέλα: Μαίνεται η «μάχη» για τη στήριξη του στρατού

[Η Ναυτεμπορική]: Βενεζουέλα: Μαίνεται η «μάχη» για τη στήριξη του στρατού

Νέα έκκληση προς το στρατό της χώρας να σταματήσει να στηρίζει τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο και να προστατεύσει την ειρηνική πολιτική μετάβαση της χώρας απηύθυνε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό στη Βενεζουέλα. Από την πλευρά του ο Μαδούρο, που εξακολουθεί να έχει στο πλευρό του τουλάχιστον την ηγεσία του στρατού, κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να είναι έτοιμες για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ.

«Να είστε έτοιμοι να υπερασπιστείτε την πατρίδα με τα όπλα στο χέρι αν μια ημέρα η βορειοαμερικανική αυτοκρατορία αποτολμήσει να αγγίξει αυτή τη γη μας, αυτό το ιερό έδαφος» είπε ο Μαδούρο σε επίσκεψή του σε στρατόπεδο. Επανέλαβε δεό τι θα τιμωρήσει «τους προδότες» μετά την αποτυχημένη εξέγερση της Τρίτης.

Ο Γκουϊδό από την πλευρά του κάλεσε τους ίδιους τους πολίτες να μεταφέρουν το μήνυμά του στον στρατό της χώρας, μοιράζοντας φυλλάδια σε απλούς στρατιώτες. «Στόχος είναι να μεταφέρουμε το μήνυμά μας χωρίς να υποπέσουμε σε αντιπαράθεση, ούτε προκλήσεις», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Το φυλλάδιο καλεί τους στρατιώτες να γυρίσουν την πλάτη στο καθεστώς Μαδούρο και να ταχθούν στο «στρατόπεδο» της ειρηνικής μετάβασης.

Αξίζει να σημειωθεί οτι χθες το μεσημέρι ο Γκουαϊδό δεν πραγματοποίησε τελικά δημόσια εμφάνιση, ενώ σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post φάνηκε να παραδέχεται ότι υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του στην αποτυχημένη στρατιωτική εξέγερση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!