Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βέλγιο: Στο εδώλιο τρεις γιατροί που έκαναν ευθανασία σε γυναίκα με αυτισμό
[Η Ναυτεμπορική]: Βέλγιο: Στο εδώλιο τρεις γιατροί που έκαναν ευθανασία σε γυναίκα με αυτισμό

[Η Ναυτεμπορική]: Βέλγιο: Στο εδώλιο τρεις γιατροί που έκαναν ευθανασία σε γυναίκα με αυτισμό

Τρεις Βέλγοι γιατροί πρόκειται να δικαστούν στη Γάνδη με την κατηγορία ότι βοήθησαν μια ασθενή να τερματίσει τη ζωή της, δίχως να τηρήσουν τους όρους ευθανασίας που προβλέπονται από το δίκαιο της χώρας.

Η Tine Nys, 38 ετών, πέθανε στις 27 Απριλίου 2010 και οι αδελφές της υποστηρίζουν ότι ο θάνατός της δεν θα έπρεπε ποτέ να επιτραπεί, βάσει του νόμου για την ευθανασία που ισχύει στο Βέλγιο και ότι επιτεύχθηκε με ερασιτεχνικό τρόπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευθανασία και ο υποβοηθούμενος θάνατος νομιμοποιήθηκαν υπό αυστηρούς όρους στο Βέλγιο το 2002.

Η οικογένεια της θανούσης ισχυρίζεται ότι ο λόγος της για την προσπάθεια να τερματίσει τη ζωή της οφείλεται σε μια αποτυχημένη σχέση και δεν συνέβη λόγω μιας «σοβαρής και ανίατης διαταραχής» όπως απαιτείται από το βελγικό δίκαιο.

Κατηγορούμενοι είναι ένας γιατρός ο οποίος πραγματοποίησε τη θανατηφόρα ένεση, ένας παλαιότερος γιατρός της Nys και ένας ψυχίατρος.

Η 38χρονη είχε υποφέρει σε παιδική ηλικία σοβαρών λόγω ψυχιατρικών προβλημάτων και είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει σε νεώτερη ηλικία.

Από την πλευρά τους, οι αδερφές της 38χρονης, Lotte και Sophie, υποστηρίζουν πως η Nys δεν έπασχε από κάποια ανίατη ασθένεια, όπως απαιτεί το βελγικό δίκαιο, αλλά από το στρες ενός χωρισμού, υπογραμμίζοντας πως δεν είχε υποβληθεί σε ψυχιατρική θεραπεία για 15 χρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες, η Nys διαγνώστηκε με αυτισμό, δύο μήνες πριν από τον θάνατο της και δεν έλαβε ποτέ την προβλεπόμενη θεραπεία.

Επιπροσθέτως, οι δύο αδερφές διαμαρτύρονται και για τον τρόπο με τον οποίο ο γιατρός έδωσε τη θανατηφόρα ένεση στη Nys.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!