Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βayer: Καλείται να πληρώσει αποζημίωση 2 δισ. δολαρίων λόγω Roundup
[Η Ναυτεμπορική]: Βayer: Καλείται να πληρώσει αποζημίωση 2 δισ. δολαρίων λόγω Roundup

[Η Ναυτεμπορική]: Βayer: Καλείται να πληρώσει αποζημίωση 2 δισ. δολαρίων λόγω Roundup

Σε κλοιό πιέσεων βρέθηκε η μετοχή της Bayer, κάνοντας ενδοσυνεδριακά βουτιά πάνω από 5%, σε χαμηλά σχεδόν επταετίας, μετά την απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου να επιδικάσει αποζημίωση άνω των δύο δισ. δολαρίων σε ζευγάρι από την Καλιφόρνια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έως τώρα αποζημίωση σε βάρος της γερμανικής εταιρείας στο πλαίσιο της υπόθεσης του ζιζανιοκτόνου Roundup και των κατηγοριών ότι προκαλεί καρκίνο.

Το δικαστήριο αποφάσισε την καταβολή συνολικής αποζημίωσης 2,55 δισ. δολαρίων, καταλήγοντας ότι το Roundup -που έχει ως βασικό συστατικό τη γλυφοσάτη- έχει σχεδιαστικά ελαττώματα και ότι η εταιρεία δεν προειδοποίησε για τον κίνδυνο ότι η χρήση του συγκεκριμένου ζιζανιοκτόνου ενέχει τον κίνδυνο καρκίνου.

Σε ανακοίνωσή της, η Bayer εξέφρασε χθες την απογοήτευσή της για την ετυμηγορία και την πρόθεσή της να ασκήσει έφεση. Εκπρόσωπος της εταιρείας χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου «υπερβολική και αδικαιολόγητη».

Είναι η τρίτη διαδοχική δικαστική απόφαση εναντίον της εταιρείας στην υπόθεση γύρω από το Roundup , που περιήλθε στο χαρτοφυλάκιο της Bayer στο πλαίσιο της εξαγοράς, ύψους 63 δισ. δολαρίων, της Monsanto το 2018.

Η Bayer βρίσκεται αντιμέτωπη με περισσότερες από 13.400 δικαστικές αγωγές εξαιτίας των κατηγοριών για τον κίνδυνο πρόκλησης καρκίνου από τη χρήση του ζιζανιοκτόνου. Η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε αυτό το μήνα ότι η χρήση της γλυφοσάτης είναι ασφαλής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!