Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γ. Βασιλείου: Λύση του Κυπριακού για αξιοποίηση του αερίου
[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Βασιλείου: Λύση του Κυπριακού για αξιοποίηση του αερίου

[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Βασιλείου: Λύση του Κυπριακού για αξιοποίηση του αερίου

Την άποψη ότι χωρίς λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να υπάρξει δυνατότητα αξιοποίησης του φυσικού αερίου, εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου το υπάρχον καθεστώς στην περιοχή εξυπηρετεί πάντα τον ισχυρότερο και «ο ισχυρότερος στη περιοχή μας αναμφισβήτητα είναι η Τουρκία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη διενέργεια γεωτρήσεων στο τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ ο κ. Βασιλείου τόνισε πως κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πριν από μερικούς μήνες πως η Τουρκία θα επέμβαινε και ότι η ENI θα αποχωρούσε αναγκαστικά

«Αυτό το πολύ δυσάρεστο γεγονός θέλουμε να το ξεχνούμε και αρχίσαμε τώρα να θριαμβολογούμε, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν θα τολμήσει να τα βάλει με την Exxon Mobil», πρόσθεσε .

«Έχει, όμως, κανένας την ψευδαίσθηση ότι, εάν τελικά η Τουρκία θελήσει να δημιουργήσει προβλήματα, οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε σύγκρουση με την Τουρκία, για να διαφυλάξουν το φυσικό πλούτο της Κύπρου; Δεν μας επιτρέπεται να ξεχνάμε πως τα Ηνωμένα Έθνη, η Ε.Ε. και διάφορες άλλες χώρες περιορίστηκαν στο να εκφράσουν την ανησυχία και τη δυσαρέσκεια τους για τις πράξεις της Τουρκίας, αλλά ταυτόχρονα μας είπαν πως ο μόνος τρόπος να λυθούν οι διαφορές είναι να βρούμε λύση στο Κυπριακό», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου κατά την παρουσίαση του δεύτερου τόμου της αυτοβιογραφίας του, με τίτλο: «Προεδρία: Οικοδομώντας το μέλλον», .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!