Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 13 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: O βασιλιάς των hedge funds σορτάρει την Ευρώπη
[Η Ναυτεμπορική]: O βασιλιάς των hedge funds σορτάρει την Ευρώπη

[Η Ναυτεμπορική]: O βασιλιάς των hedge funds σορτάρει την Ευρώπη

Σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου Reuters η Bridgewater έχει δείξει τα “δόντια” της στην Ευρώπη, με σορταρίσματα ύψους 22 δισ. δολαρίων κατά ορισμένων από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της ηπείρου.

Το μεγαλύτερο hedge funds στον κόσμο, η Bridgewater του δισεκατομμυριούχου Ρέι Ντάλιο, σορτάρει τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, γεγονός που ενδεχομένως να αποκαλύπτει ανησυχίες για τον αντίτκυπο του ισχυρό ευρώ. Προς το παρόν πάντως οι μεγάλες εταιρείες της ηπείρου εμφανίζουν δυναμικές επιδόσεις, με τα κέδη τους να αυξάνονται, όπως υπολογίζεται, 14% το τέταρτο τρίμηνο του έτους και τις μετοχές τους να βρίσκουν στηρίγματα.

Σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου Reuters η Bridgewater έχει δείξει τα “δόντια” της στην Ευρώπη, με σορταρίσματα ύψους 22 δισ. δολαρίων κατά ορισμένων από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της ηπείρου. Εκτιμάται ότι εξακολουθεί να εμφανίζει καθαρή θέση long (αγοράς), με αυτήν να έχει ωστόσο περιοριστεί δραστικά. Η Bridgewater αρνήθηκε να σχολιάσει τη στρατηγική της. Είναι πάντως σαφές πως η πρακτική του short selling (ακάλυπτη πώληση) αντανακλά πρόβλεψη για πτώση των μετοχών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!