Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βαρίδι η μεταποίηση στην οικονομία της Ευρωζώνης
[Η Ναυτεμπορική]: Βαρίδι η μεταποίηση στην οικονομία της Ευρωζώνης

[Η Ναυτεμπορική]: Βαρίδι η μεταποίηση στην οικονομία της Ευρωζώνης

Με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων επτά ετών συρρικνώθηκε ο μεταποιητικός κλάδος της Ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την καθιερωμένη έρευνα της IHS Markit, τα επιμέρους στοιχεία της οποίας αποκαλύπτουν ότι δεν διαφαίνεται ανάκαμψη στον ορίζοντα.

Ο οριστικός δείκτης PMΙ για τη μεταποίηση διαμορφώθηκε στις 45,7 μονάδες, οριακά υψηλότερα σε σχέση με τα προκαταρκτικά στοιχεία, που τον ήθελαν στις 45,6. Εξακολουθεί να είναι πάντως η χειρότερη επίδοση από τον Οκτώβριο του 2012 και πολύ μακριά από το όριο των 50 μονάδων που διακρίνει την ύφεση από την ανάπτυξη.

Να σημειωθεί ότι ο ελληνικός μεταποιητικός κλάδος εξακολουθεί να αναπτύσσεται, με τον δείκτη να παραμένει αρκετά πάνω από τις 50 μονάδες. Ωστόσο τον Σεπτέμβριο, επηρεαζόμενος από το αρνητικό διεθνές περιβάλλον, κατέβασε και εκείνος ταχύτητα, με τους ρυθμούς αύξησης της απασχόλησης να είναι οι βραδύτεροι από τα τέλη του 2017.

Στη ζώνη του ευρώ, ο επιμέρους δείκτης της παραγωγής βυθίστηκε στις 46,1 από 47,9 μονάδες. Ήταν η όγδοος διαδοχικός μήνας, που μένει κάτω από τις 50 μονάδες. Ο δείκτης νέων παραγγελιών υποχώρησε από τις 45,9 στις 43,4 μονάδες. Και για τους δύο δείκτες ήταν η χαμηλότερη επίδοση από τον Οκτώβριο του 2012.

Ισχυρότατο πλήγμα έχει δεχθεί ο μεταποιητικός κλάδος της Γερμανίας. Ο γερμανικός PMI διαμορφώθηκε στις 41,7 μονάδες, ελαφρώς υψηλότερα δηλαδή από την αρχική εκτίμηση για 41,4 μονάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!