Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τζόνσον: Τώρα είναι η ώρα να ανεβάσουμε ταχύτητα
[Η Ναυτεμπορική]: Τζόνσον: Τώρα είναι η ώρα να ανεβάσουμε ταχύτητα

[Η Ναυτεμπορική]: Τζόνσον: Τώρα είναι η ώρα να ανεβάσουμε ταχύτητα

Το χαρτί της «βελτιωμένης συμφωνίας» με την Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν από την εκπνοή της διορίας της 31ης Οκτωβρίου, παίζει ξανά ο Βρετανός πρωθυπουργός, σε μία προσπάθεια να καταλαγιάσει τα πνεύματα μετά την απόφασή του να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου, την οποία τόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και κορυφαία στελέχη μέσα στους κόλπους του Συντηρητικού Κόμματος, τα οποία τάσσονται σταθερά κατά του άτακτου Brexit, χαρακτηρίζουν αντισυνταγματική.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Μπόρις Τζόνσον, αφότου ο επικεφαλής διαπραγματευτής του για το Brexit, ο Ντέιβιντ Φροστ, συναντήθηκε την Τετάρτη με Ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να έχουν συνατήσεις δύο φορές την εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο. Στόχος της βρετανικής κυβέρνησης, υποστηρίζει ο Τζόνσον, είναι «να ανεβάσει τώρα ταχύτητα», έως την κρίσιμη σύνοδο στις 17-18 Οκτωβρίου.

Η Ε.Ε. από την πλευρά της αναμένει από τη Βρετανία να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με «συγκεκριμένες» και ρεαλιστικές προτάσεις. Εκπρόσωπος μάλιστα Ευρωπαίου επιτρόπου δήλωσε ότι «οι πόρτες παραμένουν ανοιχτές», ενώ η Επιτροπή «έχει δείξει την προθυμία να εργαστεί επτά ημέρες την εβδομάδα σε αυτή τη μακρά διαδικασία».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δηλώνει αισιόδοξος και υποστηρίζει ότι βλέπει από τις Βρυξέλλες «μία διάθεση να συζητηθούν εναλλακτικές στο αντιδημοκρατικό backstop», την προϋπόθεση που θέτει η Ε.Ε. για την αποφυγή των σκληρών ιρλανδικών συνόρων, έναν όρο που έχει υπάρξει από τα μεγαλύτερα αγκάθια στις έως σήμερα διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!