Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τζιμς Ρις: Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο σημείο όλων των εποχών
[Η Ναυτεμπορική]: Τζιμς Ρις: Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο σημείο όλων των εποχών

[Η Ναυτεμπορική]: Τζιμς Ρις: Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο σημείο όλων των εποχών

O νόμος EastMed Act «παγιώνει τομείς συνεργασίας όπως η ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή και βελτιώνει τη στρατιωτική συνεργασία των ΗΠΑ με την Ελλάδα» δηλώνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Τζιμ Ρις, υπογραμμίζοντας πως οι σχέσεις των δύο χωρών «βρίσκονται στο καλύτερο σημείο όλων των εποχών».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο κ. Ρις επισημαίνει πως «ο νόμος EastMed Act ενισχύει το ήδη εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας», τονίζοντας πως «είναι κρίσιμο για τις ΗΠΑ να έχουμε ένα κοινό και αφοσιωμένο σύμμαχο όπως η Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Αναφέρει ότι «οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Ελλάδα βρίσκονται στο καλύτερο σημείο όλων των εποχών», σημειώνοντας ότι «η θετική ροπή στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις ξεκίνησε με την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά συνεχίστηκε με την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Ο κ. Ρις προσθέτει πως πάντα υπάρχουν τρόποι βελτίωσης της «φανταστικής σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ», και εκφράζει την ελπίδα «η Ελλάδα να φθάσει στο σημείο να δαπανά 20% του αμυντικού της προϋπολογισμού για εξοπλιστικές δυνατότητες που θα διασφαλίζουν την ετοιμότητά της».

Παράλληλα, ο κ. Ρις προσβλέπει σε ακόμα στενότερη συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ «για να αντιμετωπίσουν την αυξανομενη πρόκληση από την Κίνα και να διασφαλίσουν ότι οι κινεζικές επενδύσεις δεν θέτουν σε κίνδυνο τη συλλογική μας ασφάλεια ή τις αξίες μας», αλλά και σε επέκταση των ελληνοαμερικανικών επιχειρηματικών δεσμών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!